به گزارش خبرنگار ایبنا، اصغر ابوالحسنی، قائم مقام بانک مرکزی در دومین روز دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک گفت: در بانکداری هوشمند و الکترونیک نسبت به گذشته پیشرفت داشته ایم، اما باید خودمان را با سایر کشورها نیز مقایسه و جایگاه کشورمان را از نظر فناوری در منطقه بررسی کنیم.
وی افزود: اگر قصد رسیدن به فضای مطلوب را داریم باید وضعیت اقتصاد را تا چهل سال آینده بررسی کنیم، به عبارتی باید سنجیده شود که اقتصاد در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.
ابوالحسنی تاکید کرد: هدف در دیجیتال سازی، کمک به اقتصاد است و اساس اقتصاد نیز رفاه انسان و جامعه است، بنابراین باید بدانیم رفاه انسان نیازمند چه مباحث دیجیتالی است.
قائم مقام بانک مرکزی افزود: رفاه اجتماعی در گروی کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری است، بانک مرکزی برای هوشمندسازی نیاز به کمک مردم و دولت دارد، در دوره زمانی «ره نگاشت» که تا پنج سال آینده در نظر گرفته شده باید بدانیم به به کجا خواهیم رسید.
ابوالحسنی بیان کرد: برای تعریف اقتصاد دیجیتال مطلوب باید جایگاه کشورمان را بررسی و آن را با سایر کشورهای مقایسه کنیم، همچنین باید از مقررات گذاری سخت خودداری کنیم.
وی افزود: در تعریف اهداف اقتصاد و بانکداری دیجیتال در چشم آنداز آینده، باید به بانک مرکزی. کمک کنیم، چون بخشی از دیجیتال سازی اقتصاد بر عهده بانک مرکزی است برای همین بر اساس سیاستهای پولی و بانکی اگر شورای ثبات مالی تعریف میکنید باید به هماهنگی در تصمیمات نیز توجه کنید.
وی افزود: هم اکنون به دنبال این هستیم که در بخش نظارت جریان گردش وجوه، ریال را رصد کنیم همچنین در حکمرانی ریال راههای بسیاری پیش روی بانک مرکزی است تا تمامی تغییرات را در گردش وجوه پیگیری کنیم.
ابوالحسنی تاکید کرد: پس باید big picture را برای سالهای آینده پیش بینی کنیم؛ این در حالی است که ژاپن تا ۱۰۰ سال آینده خود را برنامه ریزی کرده است. بنابراین ما باید حداقل تا ۱۰ سال آینده برنامهریزی داشته باشیم تا با کمترین هزینه و زمان افراد به خدمات خود برسند.
وی افزود: مهمترین عامل، رفاه مردم است تا افراد بدون محدودیت مکانی و زمانی به خدمات خود برسند، با افزایش اقتصاد دیجیتال شاهد رشد خواهیم بود که این رشد نیز کنترل کننده تورم خواهد بود. کارها باید طوری باشد که بتوانیم نقدینگی مورد نیاز را پیش بینی کنیم.
ابوالحسنی بیان کرد: بانک مرکزی اقداماتی برای کنترل نقدینگی انجام داده و مسیری مطلوب را سپری کرده است، اما هنوز نقدینه خواهی به علت تورم زیاد است، البته نیازهای واقعی بنگاهها به منابع را بر اساس اظهار خود آنها ثبت میکنیم که این مورد نیز مهم است.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: مهار تورم شعار همیشگی است، بنابراین باید به بانک مرکزی در تحقق این شعار کمک شود، اما نباید برای مهار تورم هزینههایی ایجاد کنیم، البته هزینه برای گسترش زیر ساختها دیجیتال سرمایه گذاری محسوب میشود، پس باید در زمینه هوشمندسازی اصول اقتصادی را در نظر بگیریم.
وی افزود: سپردهها در تهران متمرکز شدند بنابراین عمده تسهیلات نیز در شهر تهران است، البته باید برنامهها را برای چند سال آینده در نظر بگیریم.
ابوالحسنی بیان کرد: تمامی مسائل در دنیا داری ریسک است که در کنار آن مفهوم بازدهی نیز اهمیت پیدا میکند شناسایی ریسک ها، امنیت اطلاعات و حریمها نیز مهم است، چون در اعتبارسنجی برخی از افراد اطلاعات خود را نمیدهند که دلیل آن عدم تعریف ضوابط برای افراد است.