به گزارش خبرنگار ایبنا، علی دیواندری؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در برنامه چهاردهمین گردهمایی روسای موفق شعب بانکهای کشور، اظهار کرد: در ارتباط با آینده شعب صحبت کردن قدری سخت و تا حدودی شوک آور است. اتفاقاتی که صنعت بانکداری دنیا میافتد وضعیت آینده را دگرگون میکند و باید خود را برای آیندهای که در پیش است آماده کنیم. متاسفانه در این حوزه مقداری عقب هستیم و باید تلاش بیشتری انجام شود.
دیواندری بیان داشت: دو موضوع مخاطبین و مشتریان و همچنین تغییرات تکنولوژی صنعت بانکی، مهمترین مسائل در آینده نظام بانکی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: در مسئله تغییرات نسلی با شش دسته مختلف از مخاطبان در حوزه بانکی مواجه هستیم که دو دسته ۱۱ تا ۲۵ سال که با نام نسل Z شناخته میشوند و نسل آلفا که افراد پائینتر از ده سال هستند، نسبت به سایر نسلها بسیار متفاوت هستند.
این خبره بانکی اظهار داشت: این افراد تا حدود زیادی نیازی به تحصیلات کلاسیک ندارند و خودشان اطلاعات را از طریق فضای مجازی کسب میکنند. مسئله عدم درک دو گروه معلمان و والدین نسبت به این نسلها نیز مطرح است. این افراد با تکنولوژی روز سر و کار دارند و حاضر به استفاده از خدمات کلاسیک نیستند و بیشتر به دنبال تکنولوژی و خدمات سریع هستند.
دیواندری تصریح کرد: در حوزه بانکداری نیز باید به نوع خدمات توجه داشته باشیم. خدمات خرد و بانکداری شرکتی در حال حاضر تقریبا در شعب انجام میشود، اما در آینده شعب حذف نمیشوند، بلکه کارهایی که در شعبه انجام میشود متفاوت خواهد بود؛ بنابراین میزان دانش و مهارتها و تواناییهای افراد مشغول در صنعت بانکداری در آینده متفاوت خواهد بود.
وی اضافه کرد: بانکها در آینده به متخصص بیگ دیتا، هوش مصنوعی و IT نیاز دارند که همزمان نسبت به دانش بانکی و اقتصادی نیز اطلاعات داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: تکنولوژی یک موضوع خارجی نسبت به بانکداری نیست، بلکه مسئلهای در درون صنعت بانکداری خواهد بود.
وی اضافه کرد: نسل Z و آلفا همانطور که متحول کنندگان تکنوروژی هستند، بیشترین استفاده کنندگان از آن نیز خواهند بود.
دیواندری در پایان تاکید کرد: تکنولوژیهایی از جمله بلاکچین، هوش مصنوعی، پول مجازی، لندینگ غیربانکی، اتوماتیکسازی، بانکداری باز، فینتکها، نئوبانکها، پردازش ابری و تکنولوژیهای حوزه امنیت سایبری مهمترین محورهای صنعت بانکداری در آینده خواهند بود و طبیعتا فعالان این حوزه نیز باید نسبت به این مسائل اطلاعات و دانش کافی را داشته باشند.