20 فروردين 1403 - 10:07

افزایش نرخ ارز دلیل اقتصادی ندارد/ هیجانات سیاسی به پایان برسد، دلار به شرایط قبلی برمی‌گردد

افزایش نرخ ارز دلیل اقتصادی ندارد  هیجانات سیاسی به پایان برسد، دلار به شرایط قبلی برمی‌گردد
اگر برای مدیریت شرایط کنونی از فرمایشات رهبری تبعیت شود، اقتصاد کشور و به خصوص بازار ارز هم به خوبی کنترل می‌شود.
کد خبر : ۱۶۲۰۰۴

سید یوسف حسینی، رئیس کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران در واکنش به افزایش قیمت دلار بعد از حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران به خبرنگار ایبنا گفت: اتفاقات و درگیری‌های منطقه‌ای می‌تواند بر اقتصاد ایران تاثیرگذار باشد و دشمن نیز برای تکمیل عملیات مخرب خود در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند. البته معتقدم اگر برای مدیریت و کنترل شرایط کنونی از فرمایشات رهبری تبعیت شود، اقتصاد کشور و به خصوص بازار‌های مختلف از جمله بازار ارز هم به خوبی کنترل می‌شود و چه بسا قیمت دلار دوباره به کانال ۶۰ هزار تومان و حتی پایین‌تر بازگردد.

وی با اشاره به اینکه هیچ اتفاقی در متغیر‌های بنیادی اقتصاد کشور رخ نداده که باعث افزایش نرخ ارز شود، گفت: اگر دولت و بانک مرکزی طبق فرمایشات رهبری و با الهام گرفتن از شعار سال جدید در راستای رفع موانع و مشکلات گام بردارند، به‌طور حتم شاهد کاهش چشمگیر مشکلات و تقویت توان اقتصادی کشور خواهیم بود.

رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز با اشاره به افزایش فروش نفت و همچنین کاهش مشکلات قبلی در تامین ارز واردات گفت: هیچ توجیه منطقی اقتصادی وجود ندارد که دلار این چنین با افزایش قیمت همراه شده و معتقدم دلیل اصلی آن چیزی به جز شیطنت‌های رسانه‌ای و فضاسازی دلالان نیست. البته دولت و بانک مرکزی هم نباید از فعالیت‌های رسانه‌ای در راستای تخریب ثبات بازار و ایجاد جنگ روانی غافل شوند و باید همچون قبل با برنامه پیش بروند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز ادامه داد: با وجود اینکه بسیاری از مشکلات و موانع تامین ارز واردات برای تجار و فعالان اقتصادی کاهش یافته و ما شاهد انتظار چندین ماهه برای دریافت ارز واردات نیستیم، اما برخی مشکلات هنوز بطور کامل از بین نرفته است. دلیل مطرح کردن این موضوع این است که اگر کالا‌های اساسی و کالا‌های مختلف در بازار کمیاب شود، بلافاصله با افزایش قیمت و فضاسازی دلالان همراه خواهیم شد که این اتفاق همان چیزی است که دشمن و رسانه‌های معاند به دنبال آن هستند.

حسینی به تحقق هدف ۲۵ درصدی نرخ رشد نقدینگی نیز اشاره کرد و گفت: نرخ رشد نقدینگی به خوبی با سیاست‌های دولت و بانک مرکزی کنترل شد و در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ به ۲۴ درصد رسید. پایه پولی هم با کاهش بسیار خوبی به محدوده ۲۹ درصد رسیده که این روند مطلوب و امیدوارکننده باید در سال جدید هم ادامه داشته باشد. البته باز هم تاکید می‌کنم اگر دولت بتواند به وعده‌های خود عمل کرده و بانک مرکزی هم طبق سیاست‌های تثبیت خود حرکت کند، هیچ بعید نیست دلار در آینده‌ای نزدیک با کاهش قیمت به سطوح قبلی خود بازگردد.

نویسنده: علیرضا هنرمنش
ارسال‌ نظر