به گزارش ایبنا، رئیس جمهور در دیدار اخیر کارگزاران نظام با رهبر معظم انقلاب با تاکید بر شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شد؛ اظهار داشت: عدهای برای ایجاد نگرانی در فضای اقتصادی کشور اقدام به نرخسازی در بازارهای غیر رسمی و قاچاق میکنند؛ اما خوشبختانه در شرایط فعلی امکان تامین ارز در اقتصاد وجود دارد؛ بنابراین هیچ نگرانی برای تولید و خدمات و تحقق شعار سال که نیاز کشور است، وجود ندارد.
با توجه به شرایط منطقه و رخدادهای سیاسی، تعدادی از دلالان و برخی از کانالهای تلگرامی با سوء استفاده از تنش و شوکهای سیاسی اخیر سعی در ایجاد تلاطم در بازار غیررسمی داشتند؛ اما این درحالیکه طبق واقعیتهای اقتصادی تأمین ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی و خدمات به خوبی از سمت بانک مرکزی صورت میگیرد و طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی همه نیازهای قانونی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران پاسخ داده میشود به طوری که در سال گذشته ۶۹ میلیارد دلار تامین ارز توسط بانک مرکزی صورت گرفت.
فرزین تاکید کرد: عدهای نرخ بازار غیررسمی را معیار خود قرار میدهند و انعکاس تلاطمهای این نرخ را به کالاهای اساسی تعمیم میدهند این در حالی است که هیچ نیاز کالایی قانونی در کشور با نرخ بازار غیررسمی تامین نمیشود.
تخصیص ۱.۷۸ میلیارد دلار ارز به چهار گروه کالایی در ۲۵ روز
طبق آخرین آمار که توسط مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران ارائه شد از ابتدای امسال تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، برای تامین نیازهای مختلف در چهار گروه اساسی، بازرگانی، اشخاص و خدمات معادل یک میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار ارز تخصیص داده شده است. متقاضیان اصلی ارز وارداتی یعنی وزرای نفت، صمت، بهداشت و جهاد کشاورزی بر تامین ارز مورد نیاز خود توسط بانک مرکزی تاکید کردند که این گواه میدهد دست بانک مرکزی برای تامین ارز کالاهای اساسی پر است و طبق گفته کارشناسان اقتصادی تقاضا در بازار غیر رسمی برای تامین واردات کالاهای اساسی ایجاد نشده بلکه علت دیگری دارد و باید نرخ رسمی اعلام شده از سوی بانک مرکزی مبنای تصمیم گیری قرار بگیرد.
عدهای دنبال ارز غیررسمی برای خرید کالای قاچاق و خروج سرمایه هستند
فرشاد حیدری؛ رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران علت مراجعه به بازار غیررسمی را تامین ارز مورد نیاز برای خرید کالای قاچاق، خروج سرمایه و مدیریت دارایی توسط مردم دانست.
نرخ بازار آزاد نباید ملاکی برای محاسبه هزینه و درآمد شرکتها باشد
فردین آقا بزرگی؛ کارشناس بازار سرمایه نیز در اینباره میگوید: مردم و فعالان اقتصادی باید نرخهای اعلامشده در سامانه نیما و یا مرکز مبادله ارز و طلای ایران را مبنای تحلیلهای خود قرار دهند. وی اظهار داشت: در نرخهای سامانه نیما و یا مرکز مبادله ایران نوسانی رخ نداده است؛ بنابراین نرخ بازار آزاد نباید ملاکی برای محاسبه هزینه و درآمد شرکتها باشد و بانک مرکزی بارها اعلام کرده است که تامین نیاز اساسی کشور از مسیرهای رسمی عبور میکند و این سیاست ادامه خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی چندین بار اعلام کرده است که همه نیازهای قانونی کشور اعم از کالا و خدمات را با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تامین خواهد کرد و سایر نیازهای ارزی نیز در مرکز مبادله ایران با نرخی در کانالی محدود تامین میشود و این سیاست ادامه خواهد داشت.
منبع: فارس