07 خرداد 1403 - 09:09
یک تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با ایبنا:

افزایش درآمد‌های ارزی در دولت شهید رئیسی محقق شد/ از مهار تورم و کنترل نقدینگی تا کوچک‌سازی دولت

افزایش درآمد‌های ارزی در دولت شهید رئیسی محقق شد  از مهار تورم و کنترل نقدینگی تا کوچک‌سازی دولت
کشور ما باید صادرات محور شود و موانع قانونی توسعه صادرات از بین برود تا ارتباطات منطقه‌ای گسترش یابد.
کد خبر : ۱۶۳۶۱۹

حسین نصیری، تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایبنا گفت: یکی از مسائل مهم هر کشوری توسعه صادرات است و در کشور ما به دلیل تحریم‌ها توسعه صادرات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بنابراین کشور ما باید صادرات محور شود و موانع قانونی توسعه صادرات از بین برود و یا این که این قوانین اصلاح شود تا ارتباطات منطقه‌ای گسترش یابد.

وی بیان داشت: در سه سال فعالیت دولت سیزدهم شاهد توسعه تجارت با کشور‌های منطقه بودیم و شهید رئیسی به این موضوع اهتمام ویژه‌ای داشت، چرا که دولت با توسعه صادرات توانست درآمد‌های ارزی را افزایش دهد.

  این تحلیلگر اقتصادی اضافه کرد: توسعه صادرات برای کشور ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که علاوه بر تحریم‌ها، اقتصاد ایران یک اقتصاد باز و وابسته به واردات است.

 نصیری تصریح کرد: در کشور ما ۸۵ درصد نهاده‌های تولید وابسته به واردات هستند و ما مجبوریم که در عرصه اقتصاد باز، صادرات و واردات را به خوبی مدیریت کنیم. برهمین اساس می‌توان گفت که دولت آقای رئیسی در بخش تجارت خارجی عملکرد بسیار موفقی داشت.

 این تحلیلگر بازار‌های مالی خاطر نشان کرد: در دولت آقای رئیسی برای کنترل تورم که مهم‌ترین مسئله مردم است و همچنین برای مدیریت بازار ارز از سیاست‌های انقباضی استفاده شده است. سیاست‌های انقباضی در سیاست‌های پولی اعمال شد به طوری که دولت سیزدهم موفق شد تا نرخ تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده که شهریور ۱۴۰۰ در کانال ۴۳.۷ درصدی قرار داشت را در پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ به کانال ۳۱ درصدی کاهش دهد که عملکرد بسیار ارزشمندی است.

 وی افزود: همچنین تورم سالانه مصرف‌کننده که در شهریور ۱۴۰۰ در کانال ۴۵.۸ درصدی قرار داشت، در اردیبهشت ۱۴۰۳ تا کانال ۳۷ درصدی کاهش یافت.

 این فعال اقتصادی عنوان کرد: در ادامه دولت برای این که تورم را کاهش دهد، موفق شد تا نرخ رشد نقدینگی که در شهریور ۱۴۰۰ در کانال ۴۰.۵ درصدی قرار داشت را تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به حدود ۲۳ درصد برساند.

 نصیری اضافه کرد: همچنین نرخ رشد پایه پولی در شهریور ۱۴۰۰ در منطقه ۳۹.۵ درصدی قرار داشت که در اسفند ۱۴۰۲ به کانال ۲۸.۱ درصد عقب نشینی کند.

وی بیان داشت: یکی از موضوعات مهم کوچک کردن دولت است تا از این طریق هزینه‌های آن کاهش و کسری بودجه از بین برود که کوچک کردن و چابک سازی دولت هم از اهداف آقای رئیسی بود.

این تحلیلگر اقتصادی  در پایان تاکید کرد: نظام جمهوری اسلامی بر رونق و جهش تولید تاکید دارد، اما برای اینکه جهش تولید محقق شود، نیاز است تا سیاست‌های انبساطی پیش گرفته شود.

نویسنده: مرتضی ابراهیمی
ارسال‌ نظر