به گزارش ایبنا، در چند روز گذشته بسیاری از کشورهای همسایه شاهد خاموشیهای گستردهای بودند و دمای هوا در برخی مناطق به ٥٠ درجه سانتیگراد هم رسیده است.
این خاموشیها در نقاط مختلفی در سراسر عربستان سعودی به ویژه ریاض پایتخت این کشور تجربه شد. مقامات سعودی شرایط آب و هوایی حاکم بر این کشور را «بسیار گرم و طاقت فرسا» توصیف کردند. با این حال، سازمان تنظیم مقررات برق عربستان سعودی در توضیح دلیل قطعی برق در پایتخت مدعی شد که پس از اینکه یک پیمانکار به یک خط اصلی برق آسیب رساند، برق قطع شد.
در کویت، دما حتی از مرز ٥٠ درجه سانتیگراد نیز فراتر رفت و به رکورد تاریخی ٥٣.٥ درجه نزدیک شد. دولت از شهروندان خواست برای جلوگیری از اضافه بار شبکه برق که میتواند منجر به خاموشی بیشتر شود، در مصرف برق صرفهجویی کنند. کویت همچنین اعلام کرد که به دلیل تقاضای بالا با افزایش دما در تابستان، قطع برق بیشتری را برای کاهش مصرف برق اعمال خواهد کرد. وزارت برق، آب و انرژیهای تجدیدپذیر کویت برنامههایی را منتشر کرد که زمان و مکان قطع برق را از ساعت ١١ صبح تا پنج بعد از ظهر، شلوغترین زمان نشان میدهد.
در همین حال، بر اساس آمار منتشر شده توسط شرکت انتقال برق ترکیه، در هفته گذشته در این کشور، نرخ مصرف برق روزانه این کشور به رکورد ١.١٦ میلیون مگاوات ساعت رسید. مقامات این کشور استفاده زیاد از کولر و افزایش فرآیندهای آبیاری کشاورزی را علت این امر دانستند. مقامات در مورد قطعی طولانی مدت برق در استانبول در روز جمعه هشدار دادند، اما ادعا کردند که این به دلیل «عملیات تعمیر و نگهداری» است که در مناطق مختلف در سراسر مرکز اقتصادی در حال انجام است.
عراق نیز ساعات کاری ادارات دولتی را به دلیل موج گرمای شدید و قطعی طولانی مدت برق یک ساعت کاهش داده است. «محمد شیعه السودانی» نخست وزیر این کشور، از اقدام اضطراری برای محافظت از ساکنان در برابر گرمای شدید و کمبود مداوم برق خبر داد. قطعی برق در شهرهای بزرگ این کشور میتواند به ١٠ ساعت در روز برسد و مناطق روستایی نیز خاموشیهای طولانی تری دارند.