به گزارش ایبنا؛ ابوبکر البشری؛ وزیر کشاورزی سودان، وجود «قحطی فاجعهبار در این کشور» را رد کرد و اطلاعات سازمان ملل را در این زمینه زیر سوال برد. البشری در یک کنفرانس مطبوعاتی در بندر پورت سودان گفت: ۷۵۵ هزار نفر (که با ناامنی غذایی مواجه هستند) در مقایسه با کل جمعیت سودان درصد زیادی را تشکیل نمیدهند و این را نمیتوان قحطی نامید. البشری با بیان اینکه صحبت از قحطی دقیق نیست، گفت تعداد افراد آسیب دیده در مقایسه با کل جمعیت که به حدود ۵۰ میلیون نفر میرسد، زیاد نیست.
وی تاکید کرد: سازمانهای امدادی بین المللی خواستار دور زدن محدودیتهای مرزی اعمال شده توسط ارتش برای ارسال کمک هستند که دولت سودان آن را رد میکند. بر اساس گزارش ماه ژوئن نهاد فنی «طبقهبندی یکپارچه سطح امنیت غذایی» که توسط آژانسهای سازمان ملل، نهادهای منطقهای و سازمانهای امدادی تاسیس شدهنیمی از جمعیت سودان از گرسنگی حاد رنج میبرند، ۱۴ نقطه در سراسر این کشور در معرض خطر قحطی هستند». بر اساس اعلام این نهاد فنی اگر حداقل ۲۰ درصد از جمعیت یک منطقه از گرسنگی فاجعهبار رنج ببرند و آستانههای سوءتغذیه کودکان و مرگ ناشی از گرسنگی رسیده باشد، میتوان قحطی اعلام کرد.»
البشری با ابراز تردید درباره توانایی کارشناسان این نهاد برای اندازه گیری دادهها در مناطق تحت کنترل نیروهای پشتیبانی سریع گفت: «شاخصهای سوء تغذیه هنوز مشخص نشده است».
پس از انتشار گزارش طبقهبندی یکپارچه، یک کمیته مستقل میتواند قحطی را اعلام کند، که به تبع آن شورای امنیت سازمان ملل را وادار به صدور دستوراتی برای دور زدن محدودیتهای نظامی در گذرگاههای مرزی برای ارسال کمک میکند، دستوراتی که دولت سودان به شدت با آن مخالف است.
البشری افزود: دولت سودان چنین دستوراتی را رد کرده، زیرا این امر باعث باز شدن مرزها با کشورهای دشمن میشود در حالی که این مرزها تحت کنترل شبه نظامیان قرار دارد. آژانسهای امدادی میگویند که گذرگاه الطینه، تنها گذرگاهی که دولت سودان اجازه داده از آنجا نیروهای امدادثی خود را منطقه دارفور برسانند را که بیشتر مناطق خطر قحطی در آنجا قرار دارد، به دلیل بارندگیها غیرقابل دسترس شده است.
این در حالی است که ارتش سودان میگوید: «از گذرگاه آدری به دارفور غربی نیز که آژانسهای امدادی درخواست دسترسی به آن را دارند، برای تأمین سلاح به نیروهای پشتیبانی سریع استفاده میشود». سازمان ملل دو روز قبل اعلام کرد که ۲۳ میلیون نفر در سودان غذا ندارند و خطر قحطی فاجعه بار در سودان وجود دارد.
نمایندگان دولت سودان هم سه روز قبل گفتند که گذرگاههای مرزی سودان به روی سازمانهای بشردوستانه برای رساندن کمک به آوارگان باز است، اما این سازمانها بر گشوده شدن گذرگاه الطینه در دارفور تمرکز کردهاند.
نمایندگان دولت سودان در نشستی خبری در خصوص شرایط اقتصادی، بهداشتی و انسانی این کشور اعلام کردند که پس از اینکه مطمئن شدند از گذرگاه مرزی آدری با چاد برای رسیدن سلاح به دست مزدوران استفاده میشود تصمیم گرفته شد از ورود هرگونه محموله از طریق این گذرگاه مرزی جلوگیری شود.
به نوبه خود، عثمان خوجالی، کمیسر منصوب شده برای کمکهای بشردوستانه در سودان، اتهامات مربوط به ممانعت کشورش برای ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای مرزی را رد و ورود بیش از ۶۰۰ کامیون حامل مواد غذایی، بهداشتی و سرپناهی را تایید کرد.