کریم بیات؛ عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفتگو با خبرنگار ایبنا گفت: در یکسال و نیم گذشته شاهد بودیم با التهابهای سیاسی در داخل و خارج از کشور، نرخ ارز رشد حبابی را طی میکرد، اما پس از چند روز که التهابها فروکش میکرد، نرخ ارز به کانالهای قبلی باز میگشت. در اتفاقات اخیر مانند شهادت اسماعیل هنیه در تهران هم مجدداً شاهد بودیم که نرخ ارز روند صعودی را طی کرد و به بالای ۶۰ هزار تومان رسید، اما این نوسانات موقتی بود و نرخها دوباره به کانالهای قبلی برگشت.
وی با اشاره به اینکه یکی از رویدادها و عواملی که نرخ ارز هر کشوری را تحت تاثیر قرار میدهد، تکانههای سیاسی است، گفت: اگر این التهابهای سیاسی به دفعات زیادی روی دهد، میزان تغییری که بر بازارها میگذارند، با شدت کمتری اثر گذار خواهند بود، چون بازارها به نوعی به تکانههای سیاسی عادت میکنند و تکرار حوادث سیاسی موجب خواهد شد تا فعالان اقتصادی و مردم متوجه موقتی و زودگذر بودن این تکانهها شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس بیان داشت: اگر در حال حاضر به تحولات سیاسی و تغییرات بازار ارز خوب دقت کنیم متوجه میشویم که نوسانات قیمتی نسبت به تکانههای سیاسی قبلی رشد کمتری را تجربه کرده است و معمولاً بعد از فروکش کردن التهابهای سیاسی، نرخ ارز به قیمتهای منطقی باز میگردد.