پل بریکس؛ راهکاری برای تسویه‌حساب با ارز‌های ملی/ هدف، «شکست دلار» است؟

پل بریکس؛ راهکاری برای تسویه‌حساب با ارز‌های ملی  هدف، «شکست دلار» است؟
سخنگوی کرملین اعلام کرد: کشور‌های بریکس هدفی برای مقابله با دلار آمریکا ندارند و همکاری آن‌ها تنها برای تأمین منافع مشترک است.
کد خبر : ۱۶۷۸۸۰

به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا و به نقل از راشاتودی، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز سه‌شنبه به خبرگزاری ریانووستی گفت: کشور‌های عضو بریکس هدفی برای مقابله با دلار آمریکا یا دیگر ارز‌ها ندارند. به گفته او، اعضای این گروه برای منافع خود همکاری می‌کنند.

پسکوف شایعات منتشرشده در رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه شرکت‌کنندگان نشست بریکس این هفته در کازان قصد دارند در مورد «طرح شکست دلار» بحث کنند را رد کرد. مقاله‌ای در مجله Economist که روز یکشنبه منتشر شد، ادعا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برنامه‌ای برای ساخت یک سیستم پرداخت مالی جهانی جدید به منظور حمله به سلطه آمریکا بر مالیه جهانی و حفاظت از روسیه و دوستانش در برابر تحریم‌ها دارد.

پسکوف اظهار داشت: همکاری در بریکس علیه کسی یا چیزی نیست، نه علیه دلار و نه علیه دیگر ارزها؛ این همکاری با هدف اصلی تأمین منافع کشور‌هایی که در این گروه شرکت می‌کنند، انجام می‌شود.

اوایل امسال، وزارت دارایی روسیه فاش کرد که این کشور در حال کار بر روی ایجاد زیرساختی برای تسویه و پرداخت با همکاری بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو بریکس است. این سیستم مالی جدید با نام پل بریکس، برای تسویه‌حساب‌ها با ارز‌های ملی طراحی خواهد شد و از تسلط طرف‌های ثالث مستقل خواهد بود.

وزیر دارایی روسیه، آنتون سیلوانوف، گفته است که پل بریکس می‌تواند به کشور‌های عضو امکان دهد از دارایی‌های دیجیتال بانک‌های مرکزی که به ارز‌های ملی مرتبط هستند برای تسویه‌حساب استفاده کنند.

روسیه همچنین تلاش‌های خود برای دور شدن از سیستم سوئیفت را افزایش داده است، زیرا بسیاری از مؤسسات مالی این کشور در سال ۲۰۲۲ از این شبکه قطع شدند.

مسکو تجارت با شرکای بین‌المللی را با استفاده از ارز‌های ملی تسریع کرده است. این روند که به جای استفاده از دلار و یورو برای تسویه‌حساب‌های تجاری، به گزینه‌های جایگزین روی آورده شود، به طور فزاینده‌ای مورد حمایت کشور‌های عضو بریکس قرار گرفته است.

اقتصاد‌های بزرگ بریکس پیش از این شروع به کنار گذاشتن دلار کرده‌اند، زیرا استفاده از دلار به عنوان یک سلاح از طریق تحریم‌ها، شرکت‌ها را وادار کرده به دنبال گزینه‌های پرداخت جایگزین باشند.

تا پایان سال ۲۰۲۳، سهم ارز‌های ملی در تسویه‌حساب‌های روسیه با کشور‌های بریکس، از ۲۶ درصد در دوسال قبل، به ۸۵ درصد افزایش یافت.

نویسنده: حمیدرضا ذوالقدریها
ارسال‌ نظر