04 آذر 1403 - 16:26

قیمت‌ دلار عقب‌نشینی کرد/ مردم دیگر با هیجانات سیاسی صف خرید ارز تشکیل نمی‌دهند

قیمت‌ دلار عقب‌نشینی کرد  مردم دیگر با هیجانات سیاسی صف خرید ارز تشکیل نمی‌دهند
یک کارشناس اقتصادی معتقد است مردم دیگر با هیجانات سیاسی صف خرید ارز تشکیل نمی‌دهند.
کد خبر : ۱۶۹۰۳۱

به گزارش ایبنا، سیرنزولی قیمت‌ها در بازار طلا، ارز وسکه درحالی ادامه دارد که قیمت دلار در معاملات فردایی هرات به کانال ۶۸ هزار تومان بازگشته است.

قیمت دلار در معاملات خیابان فردوسی تهران نیز بین کانال ۶۸-۶۹ هزار تومان در نوسان است؛ اما نکته حائز اهمیت تغییر فاز قیمت‌ها نسبت به دیروز است.

قیمت دلار دیروز در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام از ۷۰ هزار تومان عبور کرد، اما هم اکنون نسبت به دیروز با کاهش محسوس همراه شده است.

بازاری‌ها علت اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار را، کاهش هیجانات، تنش‌های سیاسی وانتشار خبر‌های مثبت می‌دانند و معتقدند این مسیر می‌تواند در ادامه باعث کاهش بیشتر قیمت‌ها شود.

آرامش به بازار ارز بر می‌گردد

رحمان سعادت؛ اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه سمنان در همین ارتباط می‌گوید: قیمت‌ها در بازار ارز به آرامش و روند کاهشی قبلی بازمی‌گردد.

او با بیان اینکه بی‌شک تحریم‌ها فشار و نوساناتی بر اقتصاد وارد می‌کند؛ تصریح کرد: اما چون مردم کارکرد تحریم‌ها و نحوه مواجهه با آن را آموخته‌اند و می‌دانند آثار روانی این تحریم‌ها و صدور قطعنامه‌ها موقتی است؛ نسبت به قبل واکنش کمتری نشان می‌دهند و صف‌های طولانی خرید ارز تشکیل نمی‌دهند، موضوعی که در نوع خود یک موفقیت محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه آگاهی مردم با کارکرد تحریم‌ها مانع اثر بخشی آنها شده است، گفت: تحریم‌ها کارکرد اصلی خود یعنی آنچه آمریکا و دنیای غرب برای تحمیل فشار‌های بسیار سخت و کمرشکن بر اقتصاد ایران را دنبال می‌کردند، خوشبختانه از دست داده است؛ بنابراین واکنش‌هایی که به صدور قطعنامه شورای حکام نیز صورت می‌گیرد موقتی است.

وی در این باره گفت: درجه سختی‌های تحریم‌های آمریکا که از سال ۹۷ تشدید شد را قطعا با هیچ تحریمی نمی‌توان یکسان کرد. تحریم‌هایی که قرار بود ما را به پای میز مذاکره بکشاند تا هر آنچه آمریکا از ما درخواست کرد را بی، چون و چرا بپذیریم؛ اما عملا امروز غربی‌ها عنوان می‌کنند که تحریم‌ها خاصیت و کارکرد خود را از دست داده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه سمنان معتقد است: به این دلیل در بازار‌های مختلف واکنش هیجانی بسیار زیادی نسبت به صدور قطعنامه شورای حکام شاهد نبودیم که مردم ایران در طول دو، سه دهه گذشته با تحریم‌ها آشنا هستند و کارکرد تحریم‌ها بر بازار را می‌شناسند؛ از طرفی هم انتظارات با اعتماد به مدیریت بازارساز تقویت شده است، بنابراین تصویب قطعنامه هم تاثیری فراتر از آنچه انتظار داشتیم بر بازار نداشت.

سعادت افزود: واقعیت این است که بیش از ۱۰۰ تحریم اقتصادی در طی سال‌های اخیر توسط آمریکا و اروپا بر ایران تحمیل شده، تحریم‌هایی که اقتصاد ایران خود را با آن وفق داده و باوجود اینکه هزینه‌های ما را بالا برد، اما اقتصاد را ویران و متزلزل نکرد.

بنا بر این گزارش، علت اصلی افزایش قیمت‌ها در بازار طلاوارز طی روز گذشته، تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام بود؛ البته کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار پیش‌بینی می‌کردند که بازار برای مدت کوتاهی با هیجان همراه شود ولی همواره تأکید داشتند که مردم اسیر هیجانات بازار نشوند چراکه این نوسانات عمر طولانی نخواهد داشت.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن، بدون توجه به همکاری‌های ایران با آژانس، از تهران خواسته شده است برای حل مسائل ادعایی پادمانی، اقدامات ضروری و فوری انجام دهد. این قطعنامه با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و ۳ رأی مخالف به تصویب شورای حکام رسید.

با اینحال، اما قیمت طلا، سکه و دلار که در معاملات دیروز با افزایش همراه شده بودند امروز با کاهش دسته جمعی همراه شده وتقریبا یکی دو کانال عقب نشینی کرده‌اند.

قیمت دلار دیروز در بازار تهران با عبور از کانال ۷۰ هزار تومان، بین ۷۰ تا ۷۰ هزار و ۲۰۰ تومان هم معامله شد؛ قیمت سکه نیز با عبور از کانال ۵۳ میلیون تومان حدوداً ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته شد.

امروز، اما قیمت‌ها در بازار طلا وارز با کاهش دسته جمعی همراه شده که علت آن کاهش التهابات وخبر‌های منفی بوده است.

دلار در خیابان فردوسی در مرز کانال ۶۹ هزار تومان قیمت خورده است؛ سکه نیز به کانال ۵۱ میلیون تومان بازگشته است. هرگرم طلای ۱۸ عیار هم با کاهش نسبت به دیروز هم اکنون به کانال ۴.۵ میلیونی بازگشته است.

 

منبع: تسنیم

ارسال‌ نظر