05 آذر 1403 - 10:19
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

بانک مرکزی باید به نظام رمزارز‌ها ورود کند/ کریپتوکارنسی‌ها قاعده‌گذاری نشود؛ فرصت‌ها به تهدید تبدیل خواهد شد

بانک مرکزی باید به نظام رمزارز‌ها ورود کند  کریپتوکارنسی‌ها قاعده‌گذاری نشود؛ فرصت‌ها به تهدید تبدیل خواهد شد
یک نماینده مجلس گفت: بانک مرکزی باید به نظام کریپتوکارنسی‌ها ورود کند؛ چراکه نهاد ناظر نباید نسبت به چنین حوزه‌هایی بی‌تفاوت باشد.
کد خبر : ۱۶۹۰۴۷

به گزارش خبرنگار ایبنا، شمس‌الدین حسینی؛ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در آیین افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت گفت: رشد اقتصادی در برنامه هفتم توسعه، محور اصلی برنامه است، اما معتقدم مهمترین مسئله ما وجود ناترازی‌هاست. در حال حاضر ناترازی‌ها در کشور ما از یک یا دو بخش عبور کرده و مرکب شده است.

وی افزود: از ویژگی‌های مهم ناترازی سرایت پذیری است؛ مانند ناترازی در حوزه انرژی که در فاصله کمتر از پنج سال از صادرکننده خالص سوخت به واردکننده خالص سوخت تبدیل شده‌ایم که باعث شده دچار ناترازی تراز پرداخت‌ها شویم.

حسینی ادامه داد: امروز ۱۳۰ همت برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شده که یعنی کمک گرفتن از بودجه عمومی فقط برای مسئله سوخت؛ بودجه یک سند حسابداری نیست و یک ابزار حکمرانی است و باید به جلوگیری از افزایش ناترازی‌ها کمک کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: وقتی به عنوان بخش‌های مختلف این همایش نگاه کردم، فهمیدم کسانی هستند که از توشه علم و تجربه استفاده می‌کنند و غرق در روزمرگی‌ها نمی‌شوند. این چنین اقداماتی هم می‌تواند ناترازی‌ها را حل کند و هم باعث شود تا دچار غافلگیری‌های حکمرانی نشویم.

وی افزود: یکی از اهدافی که در برنامه هفتم توسعه آمده این است که سهم اقتصاد دیجیتال از GDP ۱۰ درصد باشد. ما در این حوزه‌ها خیلی عقب هستیم و باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و نباید جلوی شتاب تکنولوژی را بگیریم. پیشرفت‌های فنی و تجاری سریع و شتابان است و اگر بتوانیم آنها را به نظم در بیاریم فرصت است؛ وگرنه ممکن است تهدید باشد، زیرا سود مردم در استفاده از این تکنولوژی هاست. 

حسینی با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از مردم از کریپتوکارنسی‌ها استفاده می‌کنند و اگر برای آن قاعده گذاری نکنیم فرصت‌ها به تهدید مبدل می‌شود، اظهار کرد: اگرچه مباحث فنی مهم است، اما بانک مرکزی به درستی بر جنبه‌های نهادی کریپتوکارنسی‌ها دست گذاشته و به‌ خوبی پیش‌نویس سند کلان کریپتوکارنسی‌ها را تدوین کرده است.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، بانک مرکزی حتما باید به بحث کریپتوکارنسی‌ها ورود کند چرا که نهاد ناظر نباید نسبت به چنین حوزه‌هایی بی‌تفاوت باشد

حسینی اظهار داشت: پژوهشکده پولی و بانکی باید در جنبه‌های نهادی این موضوعات کار کند؛ جنبه‌های فنی مهم است، اما خیلی منتظر من و شما نمی‌ماند که به درستی در این همایش به آن پرداخته شد. همین پیش نویس سند راهبردی کلان در این حوزه که بانک مرکزی شروع کرده، اقدامی مثبت و عالی است.

وی افزود: استفاده از کریپتوکارنسی ها رواج پیدا کرده؛ بنابراین باید برای آن مقررات گذاری هایی صورت بگیرد . باید نهاد حکمرانی به این حوزه ورود کند، همچنین همانطور که رئیس کل بانک مرکزی اشاره کردن باید برای کریپتوها تقسیم بندی صورت بگیرد. هر پول، یک دارایی محسوب می‌شود؛ ولی هر دارایی پول محسوب نمی‌شود که این موضوع روی مفهوم پول اثر می‌گذارد. بیت کوین ملیت ندارد، یعنی متعلق به هیچ کشوری نیست و هر فردی در هر کشوری می‌تواند اقدام به ماین یا استخراج آن کند.

حسینی تاکید کرد: تعریف پول باید صحیح باشد؛ چون در اندازه‌گیری نقدینگی اثر دارد و کریپتوکارنسی‌ها روی سیاست‌های پولی اثر گذار است.

ارسال‌ نظر