21 آذر 1403 - 16:57

افزایش سرعت و کاهش هزینه‌ها با پروژه «میرشتاب» / گامی مهم برای ایجاد شبکه پرداخت رسمی بین‌المللی برداشته شد

افزایش سرعت و کاهش هزینه‌ها با پروژه «میرشتاب»   گامی مهم برای ایجاد شبکه پرداخت رسمی بین‌المللی برداشته شد
یکی از راه‌های مقابله با تحریم ایجاد شبکه پرداخت رسمی بین المللی بانکی با شرکای تجاری به شیوه پرداخت غیر دلاری است.
کد خبر : ۱۶۹۱۴۳

سیدمحمدرضا موسوی، کارشناس اقتصاد بین الملل با اشاره به تاثیر اتصال شبکه شتاب با میر روسیه به خبرنگار ایبنا گفت: روسیه مانند ایران تحت تحریم قرار گرفته و با توجه به اینکه جزو شرکای تجاری ایران نیز محسوب می‌شود، اجرای پروژه «میرشتاب» می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی بیان کرد: از زمانی که روسیه متوجه شد قرار است تحریم شود، زیر ساخت‌هایی را برای مقابله با تحریم ایجاد کرد. به عنوان نمونه سیستم جدیدی برای پیام‌رسان‌های مالی تاسیس کرد، همچنین سیستمی برای مبادلات ارزی تدارک دید که این اقدامات موجب شد تا روسیه در مقابل تحریم‌ها تاب‌آوری بیشتری داشته باشد.

موسوی با بیان اینکه یکی از راه‌های مقابله با تحریم ایجاد شبکه پرداخت رسمی بین المللی بانکی با شرکای تجاری به شیوه پرداخت غیر دلاری است، اظهار داشت: ایران و روسیه با تحریم‌های بانکی مواجه هستند؛ بنابراین لازم بود هم‌افزایی بیشتری در حوزه پولی و بانکی داشته باشند تا تجارت و مبادلات مالی را از تحریم حفظ کنند. 

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل تصریح کرد: تحریم‌ها موجب شد تا کشور ما به سمت پرداخت غیر رسمی برود که معایب زیادی دارد؛ بنابراین لازم بود شبکه پرداخت رسمی غیر دلاری را با شرکای خودمان از جمله روسیه احیا کنیم. اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه یکی از اولین اقدامات برای ایجاد شبکه پرداخت رسمی است و این شبکه رسمی به شفافیت، حذف فساد، افزایش سرعت مبادله و کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.


وی خاطر نشان کرد: برای اینکه این سیستم پرداخت به خوبی کار کند لازم است تا تجارت دو کشور تراز باشند، زیرا اگر تجارت تراز نباشد یکی از طرف‌ها مجبور می‌شود تا از ارز‌های مطرح استفاده کند.

موسوی عنوان کرد: راه اندازی «میر شتاب» کافی نیست و لازم است تا چنین پروژه‌هایی گسترش یابد، بنابراین باید از پرداخت‌های کارتی فراتر برویم تا کلیه پرداخت‌های تجاری و ارزی کشور به شکل رسمی بین ایران و سایر کشور‌ها اجرایی شود.

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل بیان کرد: دستگاه‌های متولی همچون وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی باید با بانک مرکزی همکاری و تعامل بیشتری داشته باشند تا تجارت ایران و روسیه توسعه بیشتری پیدا کند به‌طوری که بتوانیم به تراز تجاری مشابه کشور‌های دوست و همسایه خودمان دست یابیم.


موسوی در پایان تاکید کرد: با کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع یا اتحادیه کشور‌های مستقل همسود (CIS)، در حوزه محصولات کشاورزی و کالا‌های اساسی تعاملات زیادی داریم و ظرفیت توسعه همکاری‌های بانکی با این کشور‌ها زیاد است؛ بنابراین کمک وزارتخانه‌ها به ویژه وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی موجب خواهد شد تا تجارت خارجی کشور با این کشور‌ها متوازن شود. این موضوع مهم‌ترین زمینه را برای ایجاد پرداخت رسمی با کشور‌های (CIS) فراهم خواهد کرد.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر