01 دی 1403 - 08:59
رئیس پیشین کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران:

سامانه ارز تجاری؛ آرزوی دیرینه بازرگانان و صادرکنندگان/ بازار غیررسمی بی‌اثر می‌شود

سامانه ارز تجاری؛ آرزوی دیرینه بازرگانان و صادرکنندگان  بازار غیررسمی بی‌اثر می‌شود
به گفته فعال اقتصادی، راه اندازی بازاری برای انجام معاملات توافقی ارز بین تجار و بازرگانان، آرزوی دیرینه این گروه بود.
کد خبر : ۱۶۹۹۶۷

سیدیوسف حسینی، رئیس پیشین کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایبنا درباره تاثیر مثبت بازار ارز تجاری بر روند صادرات و مدیریت ارزی کشور گفت: بار‌ها تجربه کرده‌ایم که اگر به دنبال تعادل در عرضه و تقاضا هستیم، خواسته یا ناخواسته باید از سیاست‌های دستوری پرهیز کنیم. این دقیقا همان نکته مهم در بحث فعالیت بازار ارز تجاری است که می‌تواند به خوبی روند عرضه و تقاضا بین خریدار و فروشنده یا همان صادرکننده و واردکننده را برقرار کرده و این معامله را در یک مرکز یا سامانه، بطور رسمی انجام دهد.

او با اشاره به استقبال فعالان اقتصادی و تجار از چنین مکانیزمی افزود: به جرات می‌توان گفت که راه اندازی چنین بازار یا سازکاری برای انجام معاملات توافقی ارز بین تجار و بازرگانان، آرزوی دیرینه این افراد بود که خوشبختانه هم اکنون شاهد تحقق آن هستیم. ضمن اینکه بازار ارز تجاری می‌تواند نرخ ارز را برای تمامی فعالان تجاری و اقتصادی پیش‌بینی پذیر کند و یک بازار رسمی و واقعی ارز را شکل دهد. از سوی دیگر بازار ارز تجاری می‌تواند نقش تاثیرگذار و بسیار مهمی هم در سیاست‌های پولی و ارزی کشور ایفا کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی ارز نیز گفت: علاوه بر اثرگذاری اخبار سیاسی چند روز اخیر، بی‌تردید هم اکنون که در آستانه آغاز سال جدید میلادی هستیم تقاضای ارز بالا رفته است؛ در مقابل، انتقال معاملات نیما به بازار توافقی نیز باعث افزایش عرضه ارز و مدیریت بازار خواهد شد و می‌تواند کمک شایانی به بازارساز در کنترل و مدیریت بازار محسوب شود.

حسینی با تاکید بر اینکه اگر تدابیری همچون بازار ارز تجاری وجود نداشته باشد، به محض هر رخداد سیاسی و امنیتی شاهد نوسان و نابسامانی در بازار ارز و طلا خواهیم بود، گفت: طی دو سال گذشته با توجه به سیاست‌های تثبیت اقتصادی بانک مرکزی، توانستیم بسیاری از نوسانات ارزی حاصل از تحولات بی‌سابقه سیاسی را پشت سر بگذاریم. طبیعتا از این پس نیز با توجه به راه‌اندازی بازار ارز تجاری می‌توان امیدوار بود که در صورت تکرار تلاطمات سیاسی و امنیتی داخلی و بین المللی، کمترین نوسانات ارزی را شاهد خواهیم بود؛ چراکه بازار غیررسمی ارز هم رفته‌رفته تاثیر خود را از دست خواهد داد.

وی در پایان گفت: قطعا بازار ارز تجاری باعث رونق صادرات، تولید و تقویت بازار سرمایه خواهد شد که این مساله هدف اصلی تمامی تجار، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان است.

نویسنده: علیرضا هنرمنش
ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر