جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به راه اندازی بازار ارز تجاری اظهار کرد: بازار ارز تجاری یا توافقی مشوق خوبی برای صادرکنندگان است و میتواند زمینه را برای صادرات بیشتر و بازگشت بیشتر ارز به کشور فراهم کند.
وی افزود: تسهیل و تسریع ورود ارز به کشور در سایه راهاندازی بازار ارز تجاری میتواند آرامش را به بازار ارز بازگرداند و تعادل را بین عرضه و تقاضای ارز در بازار ایجاد کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: آنچه که در این باره لازم است رعایت شود نظارت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر بازار ارز توافقی است تا شاهد قیمتهای غیر متعارف در این بازار نباشیم و به بتوانیم به اهداف مد نظر سیاستگذار در حوزه ارز برسیم.
قادری خاطرنشان کرد: منظور من این نیست که بانک مرکزی و دولت برای قیمت ارز در بازار توافقی سقف ایجاد کنند، بلکه باید تقاضای ارز در این بازار مدیریت شود و بر روند معاملات ناظر باشند.
وی افزود: این به آن معناست که بانک مرکزی و دولت برای هر کالا و مواد غیرضرور ارز اختصاص ندهند؛ بلکه با اولویتبندی، تقاضای ارز در بازار را مدیریت کنند تا از این طریق باعث آرامش و ثبات بیشتر در بازار ارز شوند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هرچند رویکرد بازارساز در راستای بازگشت ثبات به نرخ ارز است اما تحقق اهداف مورد نظر بانک مرکزی به سرعت عملیاتی نمیشود، بلکه در میانمدت و بلند مدت قابلیت اجرا و اثرگذاری دارد.
وی با بیان اینکه نگاه راهبردی دولت به تحقق اهداف بازار ارز توافقی کمک میکند، تصریح کرد: دولت ضمن اینکه نباید نگاه کنترلی و دستوری به بازار و قیمت ارز داشته باشد، نباید نسبت به برنامههایی که در کلان اقتصاد و بلندمدت میتواند نرخ ارز را کاهش دهد یا تثبیت کند نیز غفلت کند.
قادری با بیان اینکه بازار ارز تجاری رسمیترین و با اعتبارترین محل برای عرضه ارز و تقاضای ارز است، اظهار کرد: وقتی عرضه و تقاضا در یک بازار رسمی پاسخ داده شود قطعا شفافیت بر معاملات ارز حاکم میشود و به تبع آن پاسخگویی در برابر نیازهای متقاضیان ارز به نسبت قبل بیشتر میشود.
عضو کمیسیون برنامه؛ بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امیدواریم شفافیت و پاسخگویی بازار توافقی مرکز مبادله ایران که مرجعیتی به بازار ارز بخشیده و عرضه و تقاضای ارز را در راستای تهیه و تامین ارز مورد نیاز تولید کننده آسان کرده است به سرعت نتایج خود را بر روی تولید و عرضه بیشتر کالاها و در نهایت کمک به افزایش صادرات و کاهش قیمتها به منصه ظهور برساند.