This is a modal window.
امین شاکری، نایبرئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر نقش کلیدی بانک مرکزی در مدیریت و کنترل بازار ارز و ضرورت همکاری بین دستگاهی در این حوزه تأکید کرد و به خبرنگار ایبنا گفت: در بحث کنترل تقاضای بازار ارز و مسئولیتی که بانک مرکزی در این خصوص دارد، همکاری و هماهنگی دستگاههای دیگر مانند وزارتخانههای صمت، کشاورزی و بهداشت بسیار مهم و تأثیرگذار است. در واقع تنظیم بازار ارز نیازمند یک همکاری بین نهادی است که میتواند تأثیر مثبتی در کنترل و مدیریت تقاضای ارز داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم مقابله با سفتهبازی و دلالی در بازارهای مالی به ویژه بازار ارز و طلا اظهار داشت: اگر جلوی سفتهبازی و دلالی در بازارهایی مانند ارز، طلا و رمزارز گرفته شود، شاهد رشد تولید و کاهش تورم خواهیم بود. نوسانات ارز و طلا عمدتاً تحت تأثیر فعالیتهای سوداگرانه قرار دارند و افزایش قیمت ارز باعث ایجاد تقاضاهای کاذب و غیرواقعی میشود. این افزایش تقاضا نیز به موج روانی تورم و روند سفتهبازی دامن میزند، چراکه دلالان در چنین شرایطی فقط به دنبال کسب سود بیشتر هستند.
وی افزود: مدیریت و کنترل بازار ارز مستلزم سیاستهای یکپارچه و همافزایی بین دستگاههای مختلف است. در شرایطی که در ماه پایانی سال قرار داریم معمولاً تقاضای ارز افزایش مییابد. بانک مرکزی بهعنوان سیاستگذار پولی و ارزی کشور باید نقش کنشگر فعال را ایفا و با تقاضاهای غیرواقعی مقابله کند. بی تردید بانک مرکزی میتواند همچون گذشته، با مدیریت هوشمندانه ارز را به متقاضیان واقعی اختصاص دهد و از این طریق هم کنترل قیمتها را در دست داشته باشد و هم با فعالیتهای سوداگرانه و واسطهگرانه که منجر به بینظمی در بازار میشود، مقابله کند.
نایبرئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران بر ضرورت کنترل و کاهش حجم بازار غیررسمی تأکید کرد و گفت: هر چه فرآیندها و ابزارهای بانک مرکزی مبتنی بر هوشمندسازی باشد، فعالیتهای سودجویان، دلالان و واسطهگران محدودتر و کوچکتر خواهد شد. در چنین شرایطی، بانک مرکزی قادر خواهد بود مدیریت بازار ارز را به شکلی طبیعیتر و مؤثرتر انجام دهد.
شاکری همچنین بر لزوم اطلاعرسانی شفاف و تنویر افکار عمومی در خصوص وضعیت ارزی کشور تأکید کرد و گفت: بانک مرکزی باید با صراحت اعلام کند که وضعیت ارزی کشور چگونه است و در چه شرایطی قرار داریم. این امر نهتنها کار دشواری نیست، بلکه با توجه به افزایش پشتوانه طلای کشور و رشد ارز حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی، میتوان به مردم نوید داد که وضعیت ارزی کشور مطلوب است. نگرانیهایی که در این زمینه وجود دارد، باید با عرضه سریع و مناسب ارز و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی برطرف شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بانک مرکزی ابزارهای لازم برای رسیدن به این اهداف را در اختیار دارد و میتواند از طریق فعالیتهای رسانهای مطلوب، به آرامش بازار کمک کند. همچنین با بهرهگیری از سامانههای نظارتی و اجرای قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، میتواند توان و پتانسیل خود را هم برای کنترل و مدیریت بازار تقویت کند.
This is a modal window.