10 فروردين 1404 - 14:28
ایبنا بررسی کرد؛

تحول دیجیتال در نظام بانکی؛ دستاورد‌های بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳

تحول دیجیتال در نظام بانکی؛ دستاورد‌های بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳
بانک مرکزی در حوزه فناوری‌های نوین با هدف بهبود کارایی سیستم مالی اقداماتی نظیر رونمایی از ریال دیجیتال را آغاز کرد.
کد خبر : ۱۷۲۶۲۸

به گزارش خبرنگار ایبنا؛ بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر و سیاست‌گذار در نظام مالی کشور، نقش حیاتی در شکل‌دهی به سیاست‌های اقتصادی و مالی دارد به همین منظور این نهاد به دنبال کارایی سیستم مالی، بهبود دسترسی مردم به خدمات بانکی و افزایش شفافیت اقتصادی است برای همین اقداماتی را در زمینه فناوری‌های نوین آغاز کرده است.

 با توجه به پیشرفت فناوری‌های نوین و ظهور ابزار‌های مالی دیجیتال، بانک مرکزی بیش از پیش نیازمند انطباق با تحولات سریع فناوری و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری بهینه از فناوری‌ها است.

رونمایی از ریال دیجیتال

یکی از اقدامات برجسته بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ در حوزه فناوری‌های نوین، رونمایی از ریال دیجیتال است، این اقدام، نه تنها نشان‌دهنده توجه و تمرکز بانک مرکزی بر تحول دیجیتال در نظام مالی کشور است، بلکه گامی مؤثر در راستای بهبود کارایی و شفافیت سیستم پرداخت کشور محسوب می‌شود.

به همین منظور مراسم رونمایی از ریال دیجیتال با حضور رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک‌ها درساختمان میرداماد بانک‌مرکزی برگزار شد.

تحول دیجیتال در نظام بانکی؛ دستاورد‌های بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳
یکی از مزایای استفاده از ریال دیجیتال تسهیل در تراکنش‌های مالی و کاهش هزینه‌ها طراحی شده است که این امر باعث افزایش شفافیت، امنیت و کاهش کلاهبرداری می‌شود، این ابزار می‌تواند به توسعه اقتصاد دیجیتال و تسهیل تجارت الکترونیک نیز کمک کند.

طراحی نقشه راه تنظیم‌گری در حوزه رمزپول

طبق قانون جدید بانک مرکزی، این نهاد مسئولیت سیاست‌گذاری و نظارت در حوزه رمزپول‌ها و ریال دیجیتال را برعهده گرفته است، به همین منظور بانک مرکزی سند چارچوب سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری در حوزه رمزپول‌ها را منتشرکرد؛ که طبق گفته نوش‌آفرین مومن‌واقفی؛ معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی یکی از خطوط اصلی در تدوین این سند، تأکید بر حکمرانی ریال و حاکمیت پول ملی بوده است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرده که این سند با هدف حفظ حاکمیت پولی کشور، شفاف‌سازی جریان مالی تراکنش‌ها و جلوگیری از زیان‌های مالی کاربران در معاملات تجاری، منتشر شده است.

تحول دیجیتال در نظام بانکی؛ دستاورد‌های بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳
اشکان رحیمی؛ کارشناس اقتصاد دیجیتال درباره قانون گذاری رمزارز‌ها به ایبنا گفت: تنظیم‌گری در حوزه رمزپول‌ها، وظیفه قانونی بانک مرکزی بوده و نقش حیاتی در حفظ ثبات مالی کشور دارد.

رحیمی تاکیده کرد: بانک مرکزی با وضع قوانین جامع و نظارت مؤثر بر فعالیت‌های مرتبط با رمزپول‌ها، می‌تواند از بروز تخلفات و کلاهبرداری‌های گسترده آن جلوگیری کند.

احمد فاطمی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس گفته بود که اگر به حوزه رمز ارز‌ها بی‌توجه باشیم، امنیت اقتصادی و پول ملی کشور با خطر و چالش جدی مواجه خواهد شد؛ بنابراین ضروری است که این فضا هرچه سریع‌تر ساماندهی شده و فعالیت‌ها در حوزه رمز ارز‌ها با نظارت بانک مرکزی انجام شود.

برگزاری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت امسال با شعار زیست بوم بانکداری هوشمند، حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه برگزار شد در این همایش به موضوعات مرتبط با ریال دیجیتال و فناوری‌های نوین در نظام‌های مالی پرداخته شد.

رئیس کل بانک مرکزی در این همایش با اشاره به نقاط قوت بانکداری نوین اظهار کرد که امروزه شبکه شتاب با دسترسی ۹۹ درصد و زمان پردازش کمتر از دو ثانیه، یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های پرداخت در منطقه است.

اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه

گفتنی است رئیس کل بانک مرکزی پیشتر برای افتتاح معاملات توافقی ریال برون‌مرزی (ریال آفشور) و اتصال شبکه پرداخت کارتی میر روسیه به شبکه شتاب یه روسیه سفر کرده بود که پروژه اتصال شبکه پرداخت کارتی دارای سه فاز است در فاز اول این پروژه، گردشگران ایرانی می‌توانند با استفاده از کارت بانکی ایرانی، از دستگاه‌های خودپرداز روسیه روبل دریافت کنند، این اتصال نه تنها به راحتی سفر گردشگران کمک می‌کند، بلکه به تقویت روابط اقتصادی بین ایران و روسیه نیز می‌انجامد.

در این باره کامبیز میرکریمی، عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه به ایبنا گفت: اتصال شبکه پرداخت کارتی میر روسیه به شبکه شتاب موجب کاهش هزینه نقل وانتقال پول می‌شود و بر توسعه گردشگری نیز تأثیر مثبتی می‌گذارد. 

رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام

رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام یکی دیگر از اقدامات مهم بانک مرکزی در راستای استفاده از فناوری‌های نوین است به همین منظور رئیس کل بانک مرکزی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام با سقف اعتبار فردی ۳۰۰ میلیون تومان و کارمزد دو و نیم درصدی رونمایی کرد.

اتصال کارت رفاهی به اوراق گام به نوعی اقدامی مثبت در راستای تسهیل تامین مالی خانوارهاست. با این اقدام، بدون فشار به منابع نظام بانکی و خلق نقدینگی جدید، امکان استفاده از تسهیلات برای خانوار‌ها فراهم شده است. این ابزار جدید، با استفاده از اوراق تعهدی، اجازه می‌دهد که منابع مالی به درستی و در راستای اهداف مشخص مصرف شوند.

تعداد بانک‌های ارائه‌دهنده چک دیجیتال به ۲۴ عدد رسید

تعداد بانک‌های ارائه‌دهنده خدمت چک دیجیتال به ۲۴ عددرسید که این اقدام نشان‌دهنده گسترش و پذیرش فناوری‌های نوین در نظام بانکی است.

طبق آخرین آمار از زمان راه اندازی چک دیجیتال در کشور تا پایان بهمن ماه امسال، بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار فقره چک الکترونیک ثبت شده است، همچنین، ۹۹.۶ درصد چک‌های الکترونیک مبادله شده، وصول شده است.

در پایان باید بگوییم که بانک مرکزی با هدف بهبود کارایی سیستم مالی و افزایش دسترسی به خدمات بانکی، اقداماتی نظیر رونمایی از ریال دیجیتال و طراحی نقشه راه تنظیم‌گری در حوزه رمزپول‌ها را آغاز کرده است. همچنین، برگزاری همایش‌های سالانه و اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی با کشور‌های دیگر از دیگر اقدامات مهم این نهاد به شمار می‌رود.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x