
به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا به نقل از سیانبیسی، با اعمال تعرفههای جدید بر واردات و وعده اعمال تعرفههای بیشتر، شرکای تجاری آمریکا، از جمله اتحادیه اروپا و چین، در واکنش به این اقدامات، تعرفههای متقابل اعمال کردهاند که به تشدید تنشهای تجاری بینالمللی منجر شده است.
در این شرایط، تحلیلگران معتقدند که دلار در کوتاهمدت ممکن است تقویت شود، اما در دراز مدت، این روند معکوس خواهد شد. «جوزف بروسوئلاس» اقتصاددان موسسه RSM، اظهار داشته است که رویکرد معاملهگران ارز به سمت منفی شدن نسبت به دلار و مثبت شدن نسبت به ارزهای شرکای تجاری آمریکا در حال تغییر است. او به عنوان مثال، اشاره کرده است که در سه هفته گذشته، رویکرد خالص معاملهگران نسبت به یورو مثبت شده است.
همچنین «آتاناسیوس وامواکیدیس» مدیر بخش استراتژی ارزی در بانک آمریکا، معتقد است که دلار در کوتاهمدت ممکن است به دلیل تعرفهها تقویت شود، اما این افزایش موقتی خواهد بود و در دراز مدت، دلار ضعیف خواهد شد.
او پیشبینی کرده است که یورو در سال جاری به ۱.۱۵ برابر دلار و در سال ۲۰۲۶ به ۱.۲۰ برابر دلار خواهد رسید. این پیشبینیها نشان میدهد که به فاصله چند ماه تا یک سال از اجرای سیاستهای تجاری ترامپ، این اقدامات به زیان دلار تمام خواهد شد و یورو و سایر ارزهای مهم تقویت خواهند شد.
ناظران میگویند افزایش موقتی دلار در برابر تعرفههای ترامپ یک اشتباه استراتژیک است که نهایتا به زیان آمریکا تمام خواهد شد. در این شرایط بحرانآمیز، ایالات متحده با چالشهای عظیمی در عرصه تجاری و سیاسی مواجه شده و تشدید تنشهای تجاری و کاهش نفوذ اقتصادی و سیاسی، این کشور را در آستانه یک سقوط استراتژیک قرار داده است.