
به گزارش خبرنگار ایبنا، نشست خبری «نقش مرکز مبادله در تأمین مالی تولید» با حضور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مدیرعامل بانک ملت و مدیران شرکتهای پتروشمی مرتبط با انتشار اوراق مرابحه ارزی برگزار شد.
محمد آرام، رئیس هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ابتدای این نشست اظهار کرد: دو اوراق صکوک مرابحه ارزی که هر کدام به مبلغ ۳۰ میلیون یورو، سه ساله و با نرخ سود یوروریی ۶ درصد هستند را در مرکز مبادله ایران عرضه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: پذیرهنویسی این اوراق بر عهده بانک ملت قرار دارد و سود این اوراق معاف از مالیات است.
آرام با بیان اینکه پرداخت اصل مبلغ و سود اوراق در پایان سال صورت میگیرد و بعد از ۳ سال شرکت پتروشیمی مذکور اصل سرمایه را عودت میدهد، تاکید کرد: هدف از انتشار این اوراق، تأمین مالی برای تکمیل پروژههای دو شرکت پتروشیمی نگین مهستان و سروش مهستان است.
وی اظهار کرد: برنامهریزی شده تا حداقل ۲ میلیارد دلار اوراق مختلف عرضه شود تا سرمایهگذاران بتوانند در این ابزارها سرمایهگذاری کنند.
رئیس هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: انتشار این اوراق در راستای تحقق شعار سال و تأکید بر حمایت از تولید انجام شده و علاوه بر آن، ابزار دیگری، چون اوراق صکوک نیز در نظر گرفته شده است.
آرام گفت: انتظار میرود با عرضه موفق اوراق این دو شرکت، روند تأمین مالی از طریق مرکز مبادله تداوم یابد.
وی افزود: براساس توافقنامه مرکز مبادله با صندوق توسعه ملی، مقرر شد تا سقف دو میلیارد دلار پذیره نویسی توسط صندوق برای تامین این دو پروژه صورت بگیرد.
رئیس هیات مدیره مرکز مبادله ایران اظهار کرد: این اوراق برای تکمیل پروژه های نگین مهستان و سروش مهستان منتشر شده و با انجام این دو پروژه ۶۶۰ میلیون یورو نصیب شرکتها خواهد شد و عملا سالانه ۶۰ هزار تن محصول تولید خواهد شد .
وی افزود: این اوراق اولین اوراق سال ۱۴۰۴ است و مرکز مبادله ایران در حال حاضر در بانک مرکزی انتشار بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اوراق را مصوب کرده است.
آرام بیان کرد: ما پیش بینی می کنیم در راستای تحقق شعار سال در سه ماهه ابتدایی سال حدود ۵۵۰ میلیون یورو انتشار اوراق داشته باشیم.
علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه این نشست اعلام کرد: اوراق جدید به صورت عرضه خصوصی ارائه خواهد شد و تنها آن دسته از سرمایهگذارانی امکان مشارکت در خرید را دارند که دارای منابع ارزی بوده و مشمول رفع تعهدات صادراتی نباشند.
وی تصریح کرد: این اوراق به شکل عمومی منتشر نمیشود و صرفاً ناشرانی که از درآمد ارزی برخوردارند، مجاز به حضور در فرآیند انتشار خواهند بود. همچنین بازپرداخت سود و اصل سرمایه این اوراق بر پایه ارز صورت خواهد گرفت.
سعیدی افزود: تجربه موفق اجرای پروژهای مشابه در دو سال گذشته، که منجر به تکمیل پروژه و کسب درآمد ارزی سالانه بالغ بر ۶۰۰ میلیون یورو شد، نشاندهنده ظرفیت بالای این روش در کشور است.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا اعلام کرد: طبق برنامه ریزی قرار است در سال ۱۴۰۴ با همکاری شبکه بانکی مجموع تامین مالی ارزی به سقف دو میلیارد دلار برسد.
فرشید فرخنژاد؛ مدیرعامل بانک ملت در ادامه نشست با اشاره به شعار سال "سرمایهگذاری برای تولید" گفت: بانک ملت همواره در حوزههای مختلف پیشتاز بوده و در سال مالی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تنها بانکی است که موفق شده تاکنون در این مسیر گامهای عملیاتی بردارد و از پروژههای صادراتمحور حمایت کند. این پروژهها نیازمند سرمایهگذاری ارزی برای تولید هستند.
فرخنژاد ادامه داد: از مجموع دو میلیارد یوروی سرمایهگذاری ارزی پیشبینیشده، معادل ۵۵۰ میلیون یورو در بانک ملت در دست بررسی قرار دارد.
وی تصریح کرد: بخش اول اوراق مربوط به پروژه فولاد مبارکه تا پایان اردیبهشت ماه نهایی و منتشر خواهد شد و سایر پروژههای مرتبط نیز با هماهنگی بانک مرکزی، مرکز مبادلات ارزی و متقاضیان، در دستور کار انتشار قرار دارند.
مدیرعامل بانک ملت همچنین به تأثیرات اشتغالزایی این پروژهها اشاره کرد و گفت: با تکمیل دو پروژهای که امروز اوراق آنها منتشر میشود، تا پایان امسال شاهد ایجاد اشتغال مستقیم برای ۴۲۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم برای ۲ هزار نفر خواهیم بود.