06 مرداد 1396 - 12:16

حفظ قدرت بانک مرکزی/ صیانت از سپرده‌های مردم

رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: سپرده‌های بانکی مردم حتی در آشفتگی‌های ابتدای پیروزی انقلاب حفظ شد.
کد خبر : ۷۲۸۸۸
محمد لاهوتی

به گزارش ایبِنا از خبرگزاری صداو سیما، محمد لاهوتی درباره مشکلات پیش آمده برای موسسات مالی و اعتباری و حواشی مربوط به آن اظهارداشت: در دوره ای از تاریخ بانکداری کشور تعداد زیادی از بانک‌ها و صندوق های اعتباری به صورت قارچ گونه و بدون نظارت شکل گرفتند.


عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: این موسسات مالی با پرداخت سودهای غیرواقعی باعث شدند که مردم اندوخته‌های کوچک خودشان را در این موسسات سرمایه گذاری کنند و به نوعی با پرداخت سودهای غیرواقعی آنها را به سمت خودشان جذب کنند.


وی ادامه داد: این موسسات چون تحت نظر و مدیریت بانک مرکزی نبودند در عمل اقتصاد و سیاست مالی کشور را تحت تاثیر رفتار خودشان قرار دادند.


لاهوتی ساماندهی وضعیت موسسات مالی و اعتباری را برای کشور بسیار مهم توصیف کرد و افزود: ما در تاریخ بانکی کشور ورشکستگی یا انحلال نداشتیم؛ ضمن آنکه با وجود آشفتگی و ادغام چند بانک در ابتدای انقلاب، ریالی از سپرده مردم کم نشد.


رییس کنفدراسیون صادرات خاطرنشان کرد: کم نشدن ریالی از سپرده های مردمی نشان دهنده اعتبار بانک‌های ایرانی است که این امر به سبب قدرتی است که همواره بانک مرکزی داشته و باید این قدرت حفظ شود.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: بنابراین این موضوع باید خط قرمز ما باشد؛ اینکه امروز شاهد باشیم صندوق هایی تاسیس شود که سودهای کلان پرداخت و به تبع آن بخش بزرگی از سرمایه مردم را جذب کنند و بعدا قادر به پرداخت سپرده‌های مردم نباشد، مانند سم برای اقتصاد کشور است.


لاهوتی با بیان اینکه با هر رویکردی باید از بانک مرکزی حمایت کرد، گفت: پرداخت سودهای کلان توسط برخی از صندوق ها برای کل سیستم اقتصادی کشور ضرر دارد؛ ضمن آنکه باید همزمان از سپرده‌های مردم نیز صیانت شود.


ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر