به گزارش ایبِنا به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، غلامحسین تقی نتاج درباره اهمیت پژوهش در نظام بانکی، اظهار داشت: گام آغازین بانکداری بدون ربا از سال ۶۲ تحت عنوان قانون عملیات بانکی بدون ربا برداشته شد و رسیدن به هدف آرمانی این صنعت نیازمند فرآیندهایی بوده که یکی از مهمترین آنها پژوهش است.
وی افزود: به دلیل اطلاعات محدودی که از نظام پولی و مالی اسلامی وجود دارد، برای رسیدن به این سطح مطلوبی از نظام پولی در کشور نیاز به کارهای عملی داریم که از فرآیند مطالعاتی و پژوهشی به دست میآید.
نتاج تصریح کرد: فعالیتهای گستردهای در حوزه پژوهش در انواع موسسات اعتباری اعم از بانکهای دولتی، غیر دولتی، موسسات اعتباری غیر بانکی و صندوقهای قرضالحسنه ذیل هدایتهایی که از طریق نهاد نظارتی بازار پول یعنی بانک مرکزی صورت گرفته تاکنون انجام شده است.
مدیرعامل بانک قوامین ادامه داد: پژوهشکده پولی و بانکی از گذشته در این حوزه مشغول کار است و به ویژه در سالهای اخیر شاهد فعالیتهای عمیق و گسترده پژوهشی در این مرکز بودهایم، همچنین موسسه عالی بانکداری ذیل بانک مرکزی به ویژه در حوزه آموزشی فعال است و مجموعه اقدامات در چهار دهه گذشته قابل تقدیر است اما کافی نیست و هیچگاه نباید از اقدامات پژوهشی دست برداریم.
وی با تاکید بر لزوم گسترش فعالیتهای پژوهشی، خاطرنشان کرد: فعالیتهای پژوهشی در حوزه پولی و بانکی نباید محدود به بانک مرکزی شود و مراجع دانشگاهی، حوزههای علمیه و سایر پژوهشگاهها باید مکمل این مجموعه باشند.
نتاج با بیان اینکه بحثهای علمی و پژوهشی مابهازای مالی مشخصی ندارد و کسانی که در حوزههای علمی ورود میکنند از این راه نمیتوانند تامین مالی شوند، گفت: در حوزههای پژوهشی مرتبط با حوزه پولی و مالی نیاز عمیقی در اقتصاد کشور وجود دارد که باید با اختصاص منابع مالی مناسب افراد را به این حوزه جذب کرد.
مدیرعامل بانک قوامین با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر در حوزه پول و بانک به مناسبت هفته پژوهش، افزود: برگزاری این مراسم اقدامی شایسته است و میتواند پژوهشگران را به فعالیت بیشتر در این حوزه ترغیب کند.
گفتنی است؛ هفتمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در حوزه پول و بانک روز سهشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ در سالن اجتماعات بانک مرکزی برگزار و از آثار منتخب حوزه پول و بانک و پژوهشگران برتر نظام بانکی تقدیر خواهد شد.