به گزارش ایبِنا، محمدرضا حسین زاده مدیرعامل بانک ملی امروز در نشست بررسی استقلال بانک مرکزی در سی و یکمین همایش بانکداری اسلامی، با اشاره به ضرورت استقلال بانک مرکزی و عدم دخالت در امور آن اظهار داشت: تعارض در وظایف و اقدامات بانک مرکزی مشهود است. به عبارت دیگر از یک طرف کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی بر عهده این بانک قرار داده شده و از طرف دیگر توسعهای که قرار است در کشور رخ دهد از سوی قانونگذار تصویب و به بانک مرکزی تحویل میشود. بنابراین ما معتقدیم بانک مرکزی و بانکها باید استقلال داشته باشند و کسی در امور آنها دخالت نکند.
رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی با اشاره به تامین ۹۰ درصد تولیدیها و صنایع کشور از بانک ها تاکید کرد: این حجم تامین مالی سبب شده اقتصاد ما به شدت بانک محور باشد. از سوی دیگر قانونگذار تکالیف زیادی بر عهده بانکها گذاشته که نتیجه آن ناترازی در بانک هاست.
حسین زاده با اشاره تسهیلات تکلیفی اظهار داشت: بسیاری از مصوباتی که برعهده بانکها گذاشته شده از دولت و مجلس میآید. ما بررسی کردیم و دیدیم تکالیفی که در قانون بودجه امسال به عهده بانک هاست، با ورودی بانکها و منابع آنها تطابق ندارد و نمیتواند پاسخگو باشد.از سوی دیگر بانکهایی که نتوانند تسهیلات را تامین کنند، تنبیه میشوند. وی همچنین اظهار داشت: قطعاً امسال نیز ناترازی بانکها ادامه مییابد و تورم خواهیم داشت.
وی در خصوص برنامههای بانک مرکزی در حوزه ارز، تاکید کرد: ارز باید در اختیار بانک مرکزی باشد اما تخصیص آن با توجه به شرایط کشور باید بررسی و سپس انجام شود. اگرچه مراکز متعددی سبب ایجاد التهاب در بازار ارز شده اند، اما باید وحدت فرماندهی اقتصادی داشته باشیم تا تخصیص ارز اولویت بندی شود. چه لزومی دارد کالایی که در داخل زیاد است، برای واردات ثبت سفارش شود؟