15 مهر 1398 - 09:32
رییس کل سازمان توسعه تجارت خبر داد؛

تبادل ترجیحی ۸۶۲ قلم کالا با اتحادیه اوراسیا

رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اتحادیه اوراسیا با ایران موافقتنامه موقت تجارت آزاد امضا کرده که بر اساس آن ۸۶۲ قلم کالا را به صورت ترجیحی تبادل می‌کنیم و پس از مدتی به تجارت آزاد می‌رسیم.
کد خبر : ۱۰۶۳۴۲
گمرک

به گزارش ایبِنا، حمید زادبوم درباره موافقتنامه کشورمان با اتحادیه همکاری‌های اقتصادی منطقه اورآسیا گفت: این موفقتنامه فضایی را برای تمرین تجارت کشورمان با دیگر کشورها آماده می‌کند و لزوم ورود به چنین موافقتنامه‌هایی داشتن تولید صادراتی است تا بتوان از شرایط موافقتنامه، بهره گرفت.

زادبوم با اشاره به اینکه تجارت، جاده دو طرفه است، افزود: موافقتنامه چند جانبه ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل ۵ کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است که در آینده شاید گسترده‌تر شود.

وی ادامه داد: این اتحادیه برای تجارت آزاد با برخی کشورها از جمله ایران وارد مذاکره شد و با ویتنام و سنگاپور هم موافقتنامه امضا کردند. رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد:​ این اتحادیه با کشورمان موافقتنامه موقت تجارت آزاد امضا کرده است که بر اساس آن ۸۶۲ قلم کالا را به صورت ترجیحی، تبادل می کنیم که پس از مدتی، به تجارت آزاد می‌رسیم.

وی با بیان اینکه حجم تجارت اوراسیا حدود ۸۶۶ میلیارد دلار است، گفت: فقط روسیه حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیارد دلار در سال واردات و حدود ۴۵۰ میلیارد دلار صادرات دارد. زادبوم افزود: در افق درازمدت علاقمندیم به این اتحادیه بپیوندیم اما باید پله هایی طی شود.


رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه افزود: بر اساس موافقتنامه کشورمان با اتحادیه اوراسیا، از این به بعد بر روی کالاهایی که در این موافقتنامه ذکر شده است هیچ موانع غیر تعرفه‌ای نمی‌توانیم قرار دهیم و این موضوع برای هر دو طرف قرارداد است.

وی گفت: مرحله اول اجرای این موافقتنامه در ۵ آبان شامل ۸۶۲ قلم کالا است که ۳۶۰ قلم کالا را ما به آنها تخفیف دادیم و ۵۰۲ قلم کالا را آنها به ما تخفیف دادند و تمرین می‌کنیم و ظرف دو سال پس از اجرای سال اول یعنی سه سال پس از شروع این موافقتنامه، مذاکرات ما باید به تجارت آزاد در برخی کالاها برسد.

زادبوم با اشاره به اینکه پس از موافقتنامه چند جانبه «D۸» ، موافقتنامه با اتحادیه ارواسیا دومین موافقتنامه چند جانبه کشورمان است، گفت: این موافقتنامه مهمترین، بزرگترین و حجیم ترین موافقتنامه کشورمان با خارج از کشور است و نواقص موافقتنامه قابل اصلاح است. وی افزود: اخیراً نقشه راه تنظیم بازار کشور تدوین شد و در کنار آن در حال تدوین نقشه راه توسعه صادرات هستیم.

ارسال‌ نظر