27 ارديبهشت 1402 - 13:55
رئیس جمهور:

توافق راه آهن رشت - آستارا گام راهبردی در روابط ایران و روسیه است

توافق راه آهن رشت - آستارا گام راهبردی در روابط ایران و روسیه است
رئیس جمهور گفت: امضای توافقنامه راه آهن رشت - آستارا، گام مهم و راهبردی در جهت همکاری‌های بین یران و روسیه است.
کد خبر : ۱۵۰۵۰۶

به گزارش ایبِنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم امضای توافقنامه احداث راه‌آهن رشت -آستارا که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور روسای جمهور ایران و روسیه برگزار شد، با قدردانی از آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دولت و مردم این کشور اظهار داشت: بدون تردید این توافق گام مهم راهبردی در جهت همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه است؛ همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف وجود دارد و این هم یکی از جلوه‌های همکاری است که امروز بین دو کشور رقم می‌خورد.

رئیس جمهور، امضای این توافقنامه را محدود به همکاری ایران و روسیه ندانست و با بیان اینکه کشور‌هایی که در مسیر گذرگاه ریلی شمال - جنوب قرار دارند، از آن سود می‌برند، اظهار داشت: کریدور شمال - جنوب برای همه کشور‌های منطقه مفید خواهد بود؛ این مسیر از آسیای شرقی و جنوبی گرفته تا قفقاز و شمال اروپا، جلوه‌ای از دوستی، همگرایی و همکاری تجاری و اقتصادی بین همه این کشور‌ها خواهد بود و این همکاری‌ها بیش از گذشته برقرار خواهد شد.

آیت الله رئیسی یادآور شد: مذاکرات اولیه این توافق مربوط به دو دهه قبل است که به دلایلی به تعویق افتاد و باید در زمان خود انجام می‌گرفت، اما امروز با اراده‌ای که بین مسئولان عالی دو کشور وجود دارد، این کار بزرگ بین دو کشور در حال شکل گیری است و حتما کمک بسزایی به تجارت و اقتصاد و ترانزیت در منطقه می‌کند.

رئیس جمهور اظهار داشت: این دولت وظیفه الهی، ملی و تاریخی خود می‌داند که در جهت سیاست همسایگی، احیای ظرفیت‌هایی که جمهوری اسلامی ایران از آن برخوردار است و امکاناتی که می‌تواند در نظام بین الملل ما را در جایگاه شایسته و بایسته خودمان قرار دهد، گام بردارد.



حذف تعرفه بین ایران، روسیه و کشور‌های اوراسیا گام بلندی است


آیت الله رئیسی اظهار داشت: کشور دوست ما فدراسیون روسیه و کشور‌های در مسیر همه می‌دانند که مسیر ایران ارزان‌ترین، باصرفه‌ترین و نزدیک‌ترین مسیر برای کار‌های تجاری، اقتصادی و ترانزیتی است؛ برهیچکس پوشیده نیست که امروز جایگاه و موقعیت ایران در منطقه به نحوی است که می‌تواند ظرفیت‌های بسیاری که در شرق آسیا وجود دارد را به اروپا متصل کند و امروز با این توافق نامه، مسیر شمال - جنوب مورد توجه قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: با جدیتی که همکاران من در ایران خواهند داشت، سریعا این کار آغاز می‌شود و منافع آن برای کشور‌های منطقه و احیای ظرفیت‌های اقتصادی و ترانزیتی بین دو کشور و کشور‌های منطقه خواهد بود.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت احیای ظرفیت‌های اقتصادی و ترانزیتی منطقه، ابراز امیدواری کرد که این گام در جهت احیای روابط بین دو کشور و کشور‌های منطقه تاثیر بسزایی داشته و در جهت احیای ظرفیت‌های اقتصادی بسیاری که وجود دارد، موثر باشد.

وی ادامه داد: در گام بعدی با اوراسیا، روسیه و کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا خواهد بود. گامی که حتما به زودی رقم خواهد خورد، حذف تعرفه بین شش کشور است که می‌تواند گام بلندی بین ایران، روسیه و کشور‌های اوراسیا باشد.

رئیس جمهور گفت: در این کریدور ریلی سه بخش مورد توجه است؛ بخش نخست، بخش شرقی این مسیر شامل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و ایران است که امروز این مسیر با تلاش‌هایی که انجام شده، مورد بهره برداری قرار گرفته است؛ بخش مرکزی شامل دریای خزر است که در جهت تقویت بنادر و ناوگان باید کار‌های جدی کنیم.

آیت الله رئیسی به بخش غربی این مسیر اشاره کرد و گفت: این بخش، نقصان ریل بین رشت و آستارا را داشتیم که با این توافقنامه این نقص برطرف می‌شود و می‌تواند کریدور شمال - جنوب به صورت همه جانبه مورد توجه قرار گیرد، زیرا یک مسیر بسیار با صرفه و ارزان و نزدیک است.

وی ابراز امیدواری کرد که با این توافق و آغاز کار، همه کشور‌هایی که در این مسیر قرار دارند، از آن بهره‌مند شوند.



رونمایی از طرح‌های دولت سیزدهم برای تقویت جایگاه ایران در اقتصاد منطقه



رئیس جمهور در ادامه با برشمردن برخی از طرح‌های دولت سیزدهم برای نقش آفرینی بیشتر ایران در اقتصاد منطقه اظهار داشت: جایگاه جمهوری اسلامی ایران در اقتصاد منطقه و نظام بین الملل با اقداماتی که انجام شده و توافقنامه امروز یکی از آنهاست، در جهت تقویت قرار دارد.

آیت الله رئیسی تقویت مسیر پاکستان - ایران - ترکیه، مسیر ریلی شلمچه - بصره و نیز راه آهن چابهار - زاهدان و ارتباط دریای عمان و خلیج فارس با اروپا را از جمله مسیر‌ها و بسته‌های تعریف شده برای تقویت جایگاه ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران نام برد که با قوت دنبال می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح‌ها سهم و جایگاه ایران در منطقه و نیز در روابط اقتصادی دو جانبه، چندجانبه و نیز نظام بین الملل احیا شود.

رئیس جمهور با تاکید براینکه ایران و روسیه ظرفیت اقتصادی بالایی برای همکاری‌ها دارند، اراده دو کشور را بر همکاری و تبادل این ظرفیت‌ها دانست و گفت: امیدواریم با همکاری‌هایی که وجود دارد و پیگیری آقای پوتین و مسئولان روسیه و نیز مسئولان جمهوری اسلامی ایران که مامور اجرای این کار شده اند، این توافقنامه هرچه زودتر به مرحله اجرا و بهره برداری برسد.

لازم به ذکر است، ایران و روسیه برای تکمیل گذرگاه ریلی شمال - جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل می‌کند، توافقنامه احداث راه آهن رشت - آستارا را امضا کردند.

این توافقنامه روز چهارشنبه - ۲۷ اردیبهشت - و پس از سخنرانی آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه بین نمایندگان دو کشور به امضا رسید.

گذرگاه ریلی شمال - جنوب یکی از مسیر‌های اصلی ترانزیت کالا از جنوب آسیا به شمال اروپا به شمار می‌رود که احداث و تکمیل آن از ۲۳ سال پیش دستور کار بوده و در دولت سیزدهم با شتاب بیشتری برای فعال سازی این ظرفیت ریلی تلاش شده است به طوری که روسای جمهور ایران و روسیه در ماه‌های گذشته در تماس‌های تلفنی وگفت وگو‌های دوجانبه بر این موضوع تاکید داشته اند.

مسیر غربی کریدور شمال – جنوب که کشور‌های روسیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران را شامل می‌شود، از نظر ریلی دارای یک حلقه مفقوده‌ای به مسافت ۱۶۲ کیلومتر بین رشت و آستارا است که اگر این خط آهن ساخته شود، عملا بین سن پترزبورگ و خلیج فارس ارتباط ریلی برقرار می‌شود.

 

منبع: ایرنا

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر