انقباض اقتصاد اسرائیل در سایه جنگ غزه ادامه یافت

انقباض اقتصاد اسرائیل در سایه جنگ غزه ادامه یافت
انقباض رشد اقتصاد رژیم صهیونیستی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ در نتیجه جنگ غزه ادامه یافت.
کد خبر : ۱۶۵۹۱۷

به گزارش ایبنا؛ بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، رشد اقتصاد این رژیم در سه ماهه دوم سال جاری تحت فشار تداوم جنگ علیه غزه کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اقتصاد اسرائیل در سه ماهه دوم امسال به طور سالانه ۱.۲ درصد رشد کرد که کمتر از برآورد‌ها از رشد ۳ تا ۴.۴ درصدی بود.
بر اساس این داده‌ها، عدد دیگری که منعکس کننده وخامت اقتصاد اسرائیل در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ است، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سرانه است. داده‌های اداره آمار اسرائیل نشان می‌دهد که کاهش ۰.۴ درصدی در تولید ناخالص داخلی سرانه در سه ماهه دوم ثبت شده است.

در همین حال مصرف خصوصی در اسرائیل نسبت به سه ماهه دوم سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته که پس از کاهش شدید در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳، به میزان ۲.۹ درصد نسبت به سه ماهه اول افزایش یافته است.

رشد اقتصاد رژیم صهیونیستی در سه ماهه دوم امسال هم ناشی از هزینه‌های کابینه نتانیاهو بوده که در سایه انتقاد گسترده اقتصاددانان درباره اثرات آن بر شکاف کسری بودجه، ۸.۲ درصد افزایش یافته است، در حالی که در تولید کسب و کار‌ها و شرکت‌ها ۱.۹ درصد کاهش وجود داشته است.

ارقام رشد تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سه ماهه دوم سال جاری میلادی پس از رشد بالاتر ۱.۴ درصدی در سه ماهه اول به دست آمد؛ به گونه‌ای که رشد تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سه ماهه اول ۲۰۲۴ به ۱۷.۳ درصد رسیده بود.. آن هم پس از بهبود از انقباض ۲۰.۶ درصدی که در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ ثبت کرده بود.

صادرات رژیم صهیونیستی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که واردات نیز ۷.۳ درصد کاهش یافت که نشان دهنده ضعف اقتصاد این رژیم است.

این بدان معناست که تولیدکنندگان و صادرکنندگان در اسرائیل در سه ماهه دوم امسال متضرر شدند، در حالی که نرخ پایین واردات مواد خام و محصولات نیز نشان دهنده کاهش تقاضا در اقتصاد اسرائیل است.

اقتصاد اسرائیل در سال ۲۰۲۳ نیز تنها رشد ۲ درصدی را ثبت کرده بود که نشان دهنده رشد منفی ۰.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه این رژیم بوده است.

تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال ۲۰۲۲ رشد ۶.۵ درصدی داشته است و به استثنای سال ۲۰۲۰ که همه‌گیری کرونا آغاز شد و اقتصاد اسرائیل ۲.۵ درصد کاهش یافت، آخرین بار در سال ۲۰۰۹ و در پی بحران مالی جهانی اقتصاد این رژیم منقبض شده بود.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جنگی خونبار و ویرانگر را علیه نوار غزه به راه انداخته که تاکنون بیش از ۴۰ هزار شهید، ۱۰ هزار مفقود و ده‌ها هزار مجروح برجای گذاشته است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی مدعی هستند تاکنون جنگ بیش از ۲۵۰ میلیارد شکل (۶۷.۳ میلیارد دلار) برای اقتصاد اسرائیل هزینه داشته است، اما محاسبات کارشناسان نشان می‌دهد با توجه به اینکه اسرائیل از هفتم اکتبر روزانه بالغ بر ۱۵۰ میلیون دلار زیان دیده تاکنون بیش از ۱۰۵ میلیارد دلار خسارت متحمل شده است.

منبع:فارس

ارسال‌ نظر