ایبنا بررسی می‌کند؛

رونق حراج‌های طلایی در مرکز مبادله/ معاملات شمش از ۶۰ همت عبور کرد

رونق حراج‌های طلایی در مرکز مبادله  معاملات شمش از ۶۰ همت عبور کرد
بانک مرکزی با برگزاری حراج شمش طلا از دی‌ماه ۱۴۰۲، توانسته نوسانات بازار را کنترل و شفافیت را در معاملات طلا افزایش دهد.
کد خبر : ۱۶۹۴۸۴

به گزارش خبرنگار ایبنا؛ بانک مرکزی از سال گذشته با هدف تسهیل مبادلات صنف طلا، ایجاد شفافیت معاملات، ایجاد ثبات در بازار ارز و طلا، تسهیل رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و در مجموع تنظیم‌گری در بازار طلا، حراج شمش را در مرکز مبادله ایران آغاز کرد.

با شروع حراج شمش طلا از دی‌ماه ۱۴۰۲، فعالان صنف راهی برای دستیابی آسان و مطمئن به طلای مورد نیاز خود پیدا کردند و در مقابل واردکنندکان هم مسیری شفاف برای رفع تعهد ارزی با استفاده از واردات شمش و عرضه آن به نرخ رقابتی پیش روی خود دیدند.

این اقدام در کنار چند سیاست دیگر همچون حراج سکه و اجرای سیاست تثبیت ارزی از سوی بانک مرکزی و موجب تقویت بازار و کنترل نوسانات قیمت طلا در بازار داخلی شد.

از ۲۷ دیماه ۱۴۰۲ که حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران کلید خورد، تا ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ در مجموع ۷۳ حراج برگزار شده و در این مدت نزدیک به ۱۳ تن طلا معادل ۶۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان طلا در حراج‌های مرکز مبادله معامله است.

سازکار حراج‌ها بر اساس عرضه و تقاضا است و حداقل و حداکثر میزان خرید در هر حراج نیز به ترتیب ۵ و ۲۰ قطعه تعیین شده است.

واردکنندگان شمش طلا به عنوان فروشنده و بانک‌های مورد تأیید بانک مرکزی، تولیدکنندگان طلا و خرده‌فروشان طلای آب‌شده به عنوان خریداران اصلی در این حراج‌ها مشارکت دارند.

خریداران برای دریافت شمش خریداری شده می‌توانند از ساعت ۸ تا ۱۴ یک روز کاریپس از تسویه نقدی، به خزانه بانک کارگشایی مراجعه و طلای خود را دریافت کنند.



رونق حراج‌های طلایی در مرکز مبادله/ معاملات شمش از ۶۰ همت عبور کرد

حراج شمش نظر مثبت کارشناسان و فعالان اقتصادی را هم به خود جلب کرده است. علی اصغر جمعه‌ای؛ نائب رئیس اتاق سمنان و عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه حراج سکه توسط بانک مرکزی می‌تواند راهکاری موثر برای مهار نوسانات بازار طلا و سکه باشد، به خبرنگار ایبنا گفت: بانک مرکزی از طریق حراج شمش طلا و سکه، توانسته است جلوی افزایش شدید قیمت‌ها را بگیرد.

علی اخلاقی امیاری؛ نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو خبرنگار ما با اشاره به ثبات نسبی بازار‌ها علی‌رغم حوادث سیاسی متعدد در یکسال گذشته، اظهار کرد: حراج سکه توسط بانک مرکزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، اقدام مناسبی برای کنترل نوسانات بازار طلا و ارز است.

به اعتقاد کارشناسان، فعالیت‌های مرکز مبادله در سال گذشته نشان دهنده اهمیت این نهاد در تنظیم بازار و کنترل قیمت طلا در کشور است. مرجعیت قیمت یکی از خروجی‌های سیاست اخیر بوده است و توانسته در این مدت کوتاه به قیمت‌ها و فعالان بازار علامت بدهد.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر