مقام ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی استعفا داد

مقام ارشد وزارت دارایی  رژیم صهیونیستی استعفا داد
یک مقام ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی به دلیل کسری بالای بودجه عمومی در نتیجه هزینه‌های جنگ غزه از سمت خود استعفا داد.
کد خبر : ۱۷۰۲۳۰

به گزراش ایبنا؛ شلومی هیسلر، مدیر کل وزارت دارایی رژیم صهیونیستی استعفای خود را به بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم تسلیم کرده و قرار است در ژانویه پیش رو پس از تصویب بودجه سال ۲۰۲۵ توسط کمیته مالی کنست، این سمت را ترک کند.

بر اساس آنچه که روزنامه اسرائیلی گلوبز منتشر کرده، استعفای هیسلر از سمت خود به دلیل کسری مالی بزرگی است که کابینه رژیم صهیونیستی به دلیل شرایط جنگ، با آن مواجه است؛ زیرا هسلر خود را مسئول تنظیم چهار بودجه بی سابقه طی دو سال اخیر می‌داند. او همچنین تیمی را رهبری می‌کند که پیش نویس اصلاحات اساسی در بودجه مربوط به مالیات بر سود انباشته در شرکت‌های خدمات شخصی را تدوین کرده است.

کابینه نتانیاهو در پوشش کسری بودجه ناشی از جنگی که در غزه به راه انداخته و پیامد‌های آن بر منابع اقتصاد رژیم صهیونیستی با دشواری‌های زیادی روبه روست به خصوص که رتبه اعتباری هم کاهش یافته و دولت نتانیاهو آمادگی لازم را برای تهیه بودجه ندارد و از همین رو اعلام بودجه به تعویق افتاده در حالی که فضا در وزارت دارایی هم بسیار مبهم است.

به نوشته گلوبز، با وجود اینکه تنها چند روز به پایان سال نو مانده، اما هنوز توافقی بر سر بودجه نشده و به محض اینکه تصویب آن از طریق کمیته مالی کنست تضمین شود، هسلر از سمت خود کنار خواهد رفت.

اکتبر گذشته، وزارت دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اسرائیل در ماه سپتامبر کسری بودجه ۸.۸ میلیارد شیکل (۲.۳۴ میلیارد دلار) را به ثبت رسانده است. تولید ناخالص داخلی کنونی تا پایان سال مالی منتهی به ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ به ۶.۶ درصد می‌رسد که دلیلش هزینه‌های بالا برای تأمین مالی جنگ با حماس و حزب الله بوده است که باعث شد کسری ثبت شده توسط اسرائیل در ماه سپتامبر، آخرین ماه سال مالی، بیشتر از همه اعداد پیشین باشد.

به گزارش رویترز، به ادعای وزارت دارایی رژیم صهیونیستی هزینه جنگ‌هایی که در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، از حدود ۱۰۳ میلیارد شیکل (۲۷.۳۵ میلیارد دلار) فراتر رفته است، اما روزنامه یدیعوت آحارونوت فاش کرده که هزینه‌های روزانه عملیات جنگی در غزه بالغ بر ۱۶۴.۱۱ میلیون دلار است که به این معنی است که کل هزینه‌های عملیات جنگی در طول یک سال به حدود ۵۹.۹ میلیارد دلار رسیده است.

کالکالیست نیز مجموع هزینه‌های مستقیم عملیات زمینی در غزه را بین ۳۹ تا ۴۲ میلیارد دلار اعلام کرده است.

در همین حال مراکز پژوهشی رژیم صهیونیستی مجموع هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم جنگ چند جبهه‌ای را بالای ۱۲۰ میلیارد دلار تاکنون اعلام کرده‌اند.

در حالی که رژیم صهیونیستی زیر فشار فزاینده هزینه‌های جنگ چند جبهه‌ای قرار دارد، قضیه جنجال‌آمیز معافیت از خدمت حریدی‌ها که نتانیاهو برای ماندن در قدرت حاضر به لغو آن نیست، سالانه هشت میلیارد دلار خرج روی دست کابینه وی گذاشته است.

به گزارش رسانه‌های عبری، اقتصاد رژیم صهیونیستی در حال حاضر از عدم مشارکت جامعه حریدی در بازار کار رنج می‌برد و این امر سالانه ده‌ها میلیارد شکل هزینه بر اقتصاد این رژیم وارد کرده است.

با ادامه جنگ چند جبهه‌ای که در اکتبر ۲۰۲۳ و به دنبال عملیات طوفان الاقصی آغاز شد، فشار بر نیرو‌های ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی که باید برای دوره‌هایی تا ۶۰ روز در جنگ خدمت کنند، افزایش یافته است و همین امر به طور قابل توجهی بر بهره وری اقتصادی آنها تأثیر گذاشته است، زیرا در این مدت سر کار نمی‌روند یا کسب و کار شرکت‌های آنها فلج شده است. بر اساس این گزارش، معرفی سالانه هزار مرد حریدی به خدمت نظامی می‌تواند به سربازان ذخیره سالیانه دو هفته مرخصی اضافی بدهد تا فشار بر آنها را کاهش دهد.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر