
به گزارش خبرنگار بینالملل ایبنا به نقل از سیانبیسی، پس از کانادا و چین، اکنون اتحادیه اروپا به دنبال موضعگیری جدی به تعرفههای اعلام شده از سوی رئیسجمهور آمریکاست. این به معنای اعمال تعرفههای تلافیجویانه علیه ایالات متحده است که میتواند در کنار اقدامات مشابه دیگر شرکای تجاری ایالات متحده به تشدید جنگ تجاری جهانی منجر شود.
اتحادیه اروپا در تلاش است تا با اعمال تعرفههای متقابل بر واردات آمریکایی تا ۲۸ میلیارد دلار، از جمله کالاهایی مانند گوشت، غلات، نوشیدنیها، چوب و پوشاک، به تعرفههای ترامپ پاسخ دهد. این اقدام در کنار چین و کانادا، نشاندهنده یک اتحاد گستردهتر علیه سیاستهای تجاری ایالات متحده است.
تشکیل مثلث اتحاد
این مثلث اتحاد در واکنش به تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات خودرو و فولاد و آلومینیوم و تعرفههای متقابل ۲۰ درصدی برای همه کالاهای دیگر شکل گرفته است. تعرفههای ترامپ حدود ۷۰ درصد از صادرات اتحادیه اروپا به ایالات متحده را در بر میگیرد، که ارزش کل آن در سال گذشته ۵۳۲ میلیارد یورو (۵۸۵ میلیارد دلار) بود.
کمیسیون اروپا لیستی از محصولات آمریکایی را برای اعمال تعرفههای اضافی در واکنش به تعرفههای فولاد و آلومینیوم ترامپ تهیه خواهد کرد. این لیست شامل آدامس، نخ دندان، جاروبرقی و کاغذ توالت نیز میشود. بوربن نیز یکی از محصولات مورد توجه است که کمیسیون یک تعرفه ۵۰ درصدی را برای آن در نظر گرفته است. این تصمیم باعث شده است که ترامپ تهدید کند که اگر اتحادیه اروپا این کار را انجام دهد، تعرفه ۲۰۰ درصدی بر نوشیدنیها اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد.
پیامدهای جنگ تجاری
این اتحاد و اعمال تعرفههای متقابل میتواند به افزایش قیمت کالاها برای میلیاردها مصرفکننده و رکود اقتصادی جهانی منجر شود. کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا با یک پیام واحد از تمایل به مذاکره با واشنگتن برای حذف تعرفهها و در عین حال آمادگی برای پاسخ با اقدامات متقابل در صورت عدم موفقیت، خارج شوند.
در میان اعضای اتحادیه اروپا، طیف وسیعی از نظرات در مورد چگونگی واکنش وجود دارد. فرانسه گفته است که اتحادیه اروپا باید روی یک بسته فراتر از تعرفهها کار کند و رئیسجمهور «امانوئل مکرون» پیشنهاد کرده است که شرکتهای اروپایی باید سرمایهگذاریهای خود در ایالات متحده را تا زمان بهبود شرایط به تعویق بیندازند.
همچنین ایرلند که نزدیک به یک سوم صادرات خود را به ایالات متحده صادر میکند، خواستار یک واکنش متناسب شده است، در حالی که ایتالیا، سومین صادرکننده بزرگ اتحادیه اروپا به ایالات متحده، پرسیده است که آیا اتحادیه اروپا باید اصلاً واکنش نشان دهد یا خیر.
مذاکرات با ایالات متحده
مذاکرات تاکنون با واشنگتن ثمربخش نبوده است. رئیس سیاست تجاری اتحادیه اروپا «ماروس سفچوویچ« گفت که مباحثه دو ساعته خود با همتایان آمریکایی در روز جمعه «صریح» بود و به آنها گفت که تعرفههای آمریکا «خسارتزا و بیجهت» است.
در چنین شرایطی شکلگیری مثلث اتحاد اروپا، چین و کانادا در برابر تعرفههای ترامپ نشاندهنده یک واکنش قوی به سیاستهای تجاری ایالات متحده است. این اتحاد میتواند به تشدید جنگ تجاری جهانی منجر شود و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، کشورهای عضو این اتحاد امیدوارند که با این اقدامات، ایالات متحده را به مذاکره وادار کنند و تعرفهها را حذف کنند.