15 دی 1397 - 09:04
در گفت وگو با ایبِنا مطرح شد:

بانک مرکزی قوی و مستقل زیربنای اصلاح نظام بانکی

در حالی که رییس کل بانک مرکزی از برنامه ریزی برای امر خطیر اصلاح نظام بانکی خبر داده، کارشناسان معتقدند بانک مرکزی قوی و مستقل زیر بنای اجرای این برنامه است.
کد خبر : ۹۵۳۱۸
بانک مرکزی

به گزارش خبرنگار  ایبِنا، رییس کل بانک مرکزی در یادداشتی از برنامه ریزی برای امر خطیر اصلاح نظام بانکی خبر داد و گفته است: به اطلاع کارشناسان و صاحبنظران می‌رسانم طی سه ماه گذشته براساس مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و با تشکیل کمیته نقدینگی و بازار پول متشکل از جمعی از صاحبنظران اقتصادی، پولی و بانکی و مسؤلین بانک مرکزی وطی جلسات متعددبرنامه های لازم برای این امر خطیر طراحی شده است و به یاری خداوند متعال به تدریج و با تأیید مراجع ذیربط اجرایی خواهد شد. 


عبدالناصرهمتی همچنین در این یادداشت آورده است که معضلات پیش انباشته در نظام بانکی و حساسیت این امر نیازمند دقت نظر و تدبیر لازم در اصلاح نظام بانکی می باشد پرهیز ازتعجیل، تداوم ثبات بازار پول وصیانت از سپرده های مردم، پیش شرط های هر اقدامی در این زمینه است.


همچنین در این راستا، کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی طرحی را در دست بررسی دارد که اصلاح نظام بانکی را هدف گرفته است طرحی که به گفته اعضای این کمیسیون با استقلال‌بخشی به بانک مرکزی در تلاش است تا نهاد ناظر و رگولاتور بر بانک‌ها را مستقل کند تا بانک مرکزی بتواند به وظایف نظارتی خود در راستای بهبود ساختار بانک‌ها عمل کند.


کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که اصلاح نظام بانکی بدون داشتن بانک مرکزی با استقلال بالا امکانپذیر نیست و اگر قرار باشد اصلاحی در ساختار بانکی صورت بگیرد، باید توسط بانک مرکزی انجام شود.


محمد خوش چهره، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار ایبِنا، گفت: پیش از ورود به بحث اصلاح نظام بانکی باید مشخص شود براساس چه الزام‌هایی باید اصلاح نظام بانکی پیگیری شود و پس از آن چه میزان قابلیت اجرای این قانون در کشور فراهم است.


وی، درباره طرح اصلاح نظام بانکی کشور،افزود: دستاوردهای طرح اصلاح نظام بانکی به طور قطع به نحوه اجرای اصلاح قانون وابسته است و البته از آنجا که اجرای درست قانون قابل پیش‌بینی نیست، نمی‌توان گفت که اصلاح در سیستم بانکی چه مسیری را دنبال می‌کند.


وی ادامه داد: به طور قطع اصلاح نظام بانکی نیازمند الزام‌هایی است و البته باید دید که بانک‌ها این الزام‌ها را رعایت می‌کنند یا به آن تن می‌دهند.


خوش چهره با تاکید براینکه به طور قطع بانک‌ها در برابر انجام اصلاحات ساختاری مقاومت‌هایی خواهند داشت و به راحتی به آن تن نخواهند داد، گفت:‌ بانک‌ها اکنون به جای کمک به بخش‌های تولیدی در کشور جریان سوداگری و مداخله در بسیاری از بخش‌های اقتصادی را در پیش‌ گرفته‌اند و بعید به نظر می‌رسد که بتوان بدون مقاومت انجام هر گونه اصلاحات را در سیستم بانکی دنبال کرد.


عمل به وظایف ذاتی بانکی رونق تولید واشتغال را به همراه دارد


این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: یکی از وظایف بانک‌ها کمک به رونق تولید واشتغال در کشور است و در کنار آن افزایش نرخ بازده است و انجام هرگونه اصلاحاتی در سیستم بانکی به طور قطع به بانک مرکزی قوی و مستقل نیاز دارد.


وی تاکید کرد: تامین نقدینگی مناسب برای واحدهای تولیدی و صنعتی به طور قطع از مسیر اصلاح نظام بانکی می‌گذرد و این وظیفه‌ای ذاتی است که بانک‌ها در سال‌های گذشته به درستی به آن عمل نکرده‌اند.


ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر