به گزارش خبرنگار ایبنا، نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در خصوص عملکرد مرکز مبادله و حراج سکه و شمش طلا از طریق این مرکز گفت: پیش از اینکه مرکز مبادله چنین برنامهای را تدوین و اجرایی کند، اصلا مشخص نبود شمشهای طلا چگونه وارد بازار میشوند و به کجا میروند و حتی برخی از آنها قاچاق هم میشد. از طرف دیگر فعالان صنعت طلا نیز برای تولید به شدت به مواد اولیه نیاز داشتند؛ بنابراین شاهد برگزاری حراج در مرکز مبادله بودیم که فعالان این صنعت و همچنین واحدهای تولیدی توانستند بسیاری از نیازهای تولید خود را تهیه کنند. یکی دیگر از مسایل قابل توجه در این روند اینکه فقط افرادی که مجوز دارند میتوانند در حراج طلا شرکت کنند؛ در نتیجه ماحصل برپایی این حراجها این شد که هم التهاب بازار کاهش یافت و هم قیمتها تعدیل شد.
وی با تاکید بر اینکه مرکز مبادله با عرضه شمش، نگرانی طلافروشان را رفع کرد، ادامه داد: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد این شمشها راهی بازار تهران میشود و بقیه نیز به شهرستانها میرود.
بذرافشان اظهار داشت: ظرفیت این صنعت بسیار بالاست. بطوریکه طی یک دهه گذشته، تولید در صنعت طلا رشد کرده و هم اکنون به راحتی صادرات هم صورت میگیرد؛ بنابراین بایستی از این ظرفیت برای صادرات نیز بهره برد و بخش تولید و طراحی را هم ارتقا داد. مطمئنا فراهم کردن شرایط مطلوب برای صنعت طلا و ارتقای حوزه صادرات، میتواند نقش مهمی در اقتصاد کشور داشته باشد. در حال حاضر نه تنها به کشورهای خاورمیانه صادرات مصنوعات طلا داریم، بلکه کشورهای اروپایی نیز مقصد صادراتی ما هستند.
وی درباره اجرای ممنوعیت معامله طلای دست دوم هم اظهار داشت: در ۱۰ سال اخیر اشاعه فروش طلای دست دوم به بخش تولید آسیب زده و هر سال آمار تولید را کاهش داد. بخشی از این طلاها برای زمانی است که مصنوعات، کد استاندارد نداشتند، به همین دلیل برخی مواقع گزارش فروش طلا با عیار پایین هم داشتیم که به مردم آسیب زده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه حداقل مالیات پرداختی در صنعت طلا برای سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰ میلیون تومان بوده، گفت: ضرایب مالیاتی برای زمانی بوده که سکه ۲ تا ۳ میلیون بود امروز که سکه به بیش از ۴۲ میلیون رسیده، حاشیه سود تغییری نکرده، اما ضریب همان درصد مانده است.
بذرافشان با اشاره به تولید حواشی مالیاتی برای طلافروشان ادامه داد: ادعا بر این بود که طلا فروشان نمیخواهند مالیات بدهند؛ صنعت طلا هیچ مشکل مالیاتی ندارد و این صنف شفافیت دارد.۶۵ درصد فعالان طلا در سامانههای مودیان و مالیاتی ثبت نام کردند این نشان میدهد صنعت طلا با شفافیت مالیاتی مشکلی ندارند.
وی در واکنش به اینکه میگویند طلا فروشان مالیات کمتری میدهند، گفت: مالیاتی ابرازی ۸۰۰ هزار تومان بوده، ولی برگه مالیاتی که صادر شده از ۱۵ میلیون تا چند میلیارد بوده است.