06 اسفند 1396 - 12:18

تنها ۸۳۰۰ سپرده‌گذار تعاونی وحدت تا کنون تعیین تکلیف نشدند

مدیرعامل موسسه اعتباری ملل با بیان اینکه با تفویض اختیار رهبر معظم انقلاب گام بزرگی برای ساماندهی موسسات غیر مجاز برداشته شد، گفت: تنها ۸۳۰۰ سپرده گذار تعاونی وحدت تعیین تکلیف نشدند.
کد خبر : ۸۲۶۴۱
سید امین جوادی

به گزارش خبرنگار ایبِنا، سید امین جوادی در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد آخرین وضعیت تعیین تکلیف سپرده‌گذاران تعاونی منحله وحدت اظهار داشت: با تفویض اختیار رهبری به سران قوا در مورد تعیین تکلیف بازار غیرمتشکل پولی گام بزرگی در این راه برداشته شد.


وی افزود: بازار غیرمتشکل پولی تبدیل به معضل بزرگی شده بود و مانع برنامه‌ریزی، رصد و نظارت بر نظام بانکی می‌شد که با کوشش شبانه‌روزی این معضل بزرگ تا ۹۸ درصد ساماندهی شد و عزم جزم برای تعیین تکلیف ۲ درصد باقیمانده وجود دارد.


جوادی با بیان اینکه تعیین تکلیف تعاونی وحدت با تصمیم بانک مرکزی به موسسه ملل واگذار شد، گفت: توافقنامه‌ای در این زمینه در مردادماه امضا شد و با تشکیل کمیته‌های سه گانه تعداد سپرده‌گذاران، مبلغ سپرده‌ها و میزان تسهیلات اعطایی رصد شد.


وی ادامه داد: تعاونی وحدت برنامه نرم‌افزاری مناسبی هم نداشت و حدود ۲۰۰ نفر شبانه‌روز فعالیت کردند و توانستیم به جایی برسیم که حقوق مردم دقیق شناسایی شود.


مدیرعامل موسسه ملل افزود: حدود ۴۷۰۰ میلیارد تومان در موسسه وحدت جمع‌آوری شده و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات داده شده بود اما مابقی ۴۲۰۰ میلیارد تومان در دسترس نبود و زمان زیادی برای شناسایی اموال صرف شد.


وی تصریح کرد: ۳۷۴ هزار و ۲۴۶ سپرده‌گذار مبلغ ۴۷۰۰ میلیارد تومان را در موسسه سپرده‌گذاری کرده بودند که در مرحله اول با پرداخت تا سقف سه میلیون تومان ۷۰ درصد سپرده‌گذاران تعیین تکلیف شدند و در این مرحله تعدیل سود انجام نشد.


جوادی افزود: در مرحله دوم با پرداخت سپرده‌های تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان با تعدیل سود به نرخ ۱۵ درصد از تاریخ افتتاح حساب حدود ۸۰ هزار نفر تعیین تکلیف شدند.


وی با بیان اینکه باقیمانده حساب‌های بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان نیز تا سقف ۱۰۰ میلیون تعیین تکلیف شد، گفت: برای تعیین تکلیف سپرده‌گذاران ۲۷۵۰ میلیارد تومان خط اعتباری بانک مرکری اختصاص یافته است.


جوادی ادامه داد: ۹۷۳۳ سپرده گذار باقی مانده اند که با حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تعداد این افراد به حدود ۸۳۰۰ نفر می‌رسد که برای تعیین تکلیف آنها نیز منتظر تصمیم مسئولان و نمایندگان قوای سه گانه هستیم.


مدیرعامل موسسه ملل اظهار داشت: ۶۰۰ میلیارد تومان اموال تعاونی وحدت شناسایی شده و با قیمت‌گذاری سه کارشناس به مزایده گذاشته شد.


وی افزود: از بانک مرکزی مجوز گرفتیم که برای شفاف سازی بیشتر اموال شناسایی شده به مزایده گذاشته شود که در مزایده اول کلاً دو پاکت برای دو ملک کوچک به دست ما رسید که با قیمت پایه قیمت گذاری شده بود و نتوانستیم اموال را در این مزایده بفروشیم که امیدواریم در مزایده های بعدی به فروش رود.


وی با بیان اینکه، یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تسویه باقی مانده ۲ درصد سپرده گذاران نیاز است که با تعدیل سود به یک هزار و ۴۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد، گفت: اگر املاک فروشی تعاونی وحدت بیشتر از میزان بدهی شود احتمال دارد مابقی را در قالب سود به سپرده گذاران پرداخت کنیم.


جوادی در پاسخ به اینکه آیا شرطی برای بانک شدن موسسه با بانک مرکزی قرار داده شده تا این ماموریت توسط موسسه ملل انجام شود، گفت: هیچ پیش‌شرطی در این قرارداد نبوده است و طبق روال موسسات مالی در صورتی که سرمایه لازم را تامین کنند پس از یکسال و نیم مجوز بانک دریافت می‌کنند که سرمایه تاسیس بانک ۴ هزار میلیارد تومان است و اکنون موسسه بیش از ۶ هزار میلیارد ریال سرمایه ثبتی دارد.


وی در مورد بازگشایی نماد موسسه ملل نیز گفت: صورت های مالی به سازمان بورس ارائه شده و منتظر تایید هستیم تا مجمع را برگزار کنیم و بعد از آن نماد موسسه باز شود.



ارسال‌ نظر