ایبنا گزارش می‌دهد؛

آینده اقتصاد جهان پس از انتخابات آمریکا

آینده اقتصاد جهان پس از انتخابات آمریکا
انتخابات آمریکا می‌تواند تحولات زیادی در بازار‌های مالی جهان ایجاد کند و سرمایه‌گذاران باید با درکی عمیق، استراتژی‌ خود را تنظیم کنند.
کد خبر : ۱۶۸۲۲۱

به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا و به نقل از یورونیوز، انتخابات ایالات متحده می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر بازار‌های مالی داشته باشد و بر ارزها، سهام و کالا‌ها اثر بگذارد. در ادامه، برخی واکنش‌های احتمالی بازار به نتایج مختلف انتخابات ارائه شده است.

با کمتر از یک هفته تا انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، بازار‌های مالی احتمال پیروزی ترامپ را در نظر می‌گیرند.

اصطلاح تجارت ترامپ یا Trump Trade، بین سرمایه‌گذاران محبوبیت یافته است، زیرا سیاست‌های پیشنهادی او از جمله در حوزه تعرفه‌ها، مهاجرت، کمک به اوکراین و مقررات ارز‌های دیجیتال، روند‌ها را در همه کلاس‌های دارایی تحت تأثیر قرار داده است. این روند باعث تقویت دلار آمریکا، طلا، نقره و بیت‌کوین شده، در حالی که بازار‌های سهام تحت فشار قرار گرفته‌اند.

با این حال، واکنش بازار‌ها بیشتر به دلیل عدم اطمینان و پوشش ریسک است تا اجرای قطعی سیاست‌های ترامپ.

صرف‌نظر از اینکه چه کسی پیروز شود، سیاست‌های رئیس‌جمهور بعدی در شکل‌دهی به روند بازار‌ها نقش اساسی خواهند داشت. حتی اگر هریس پیروز شود، با توجه به نیرو‌های اقتصادی غالب که احساسات بازار را هدایت می‌کنند، ممکن است تغییر جهت آن به صورت محدود اتفاق بیفتد.

یورو به ضعف خود ادامه می‌دهد

چشم‌انداز بازار جهانی به شدت تحت تأثیر انتخابات ریاست‌جمهوری آتی ایالات متحده در ۵ نوامبر قرار دارد و بازار‌های شرط‌بندی به سمت پیروزی ترامپ متمایل شده‌اند.

اقتصاددانان معتقدند تعرفه ۶۰ درصدی پیشنهادی ترامپ بر کالا‌های چینی و همچنین تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات سایر کشور‌ها می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها در آمریکا شود و فدرال رزرو را مجبور به افزایش نرخ بهره کند که این موضوع فشار بیشتری بر سهام و سایر ارز‌ها وارد می‌کند.

علاوه بر این، یک دور جدید از درگیری‌های تجاری بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده می‌تواند تعدیل‌های تازه‌ای در ارز‌ها ایجاد کند و بانک مرکزی اروپا را به تسریع در کاهش نرخ بهره وادار سازد که احتمالاً یورو را تضعیف خواهد کرد.

برخی تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که انتخاب مجدد ترامپ ممکن است یورو را به سوی برابری با دلار آمریکا سوق دهد.

دیلین وو، استراتژیست تحقیقاتی در Pepperstone استرالیا، اظهار داشت: با توجه به وضعیت شکننده فعلی آلمان، این امر می‌تواند شرایط را وخیم‌تر کند و احتمالاً انقباض اقتصادی را تشدید یا عادی‌سازی نرخ بهره بانک مرکزی اروپا را تسریع کند.

با این حال، ترامپ ممکن است تنها دلیل تقویت اخیر دلار نباشد.

کایل رودا، تحلیل‌گر ارشد بازار‌های مالی در Capital.com، اظهار کرد: ما کاهش در نرخ EUR/USD را مشاهده می‌کنیم که اگرچه بیشتر به دلیل عملکرد اقتصادی بهتر ایالات متحده نسبت به منطقه یورو است، اما ممکن است تأثیر تجارت ترامپ و هزینه‌های فزاینده کسری را نیز منعکس کند.

یورو از ابتدای اکتبر در برابر دلار آمریکا شروع به کاهش کرد، پس از آن که آمار اشتغال ایالات متحده بالاتر از انتظارات اعلام شد و احتمال کاهش‌های تهاجمی بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو کاهش یافت. رشد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه‌ماهه سوم به میزان ۲.۸ درصد به صورت سالانه نیز از سناریوی فرود نرم برای اقتصاد حمایت کرد.

در هر صورت، پیروزی ترامپ احتمالاً باعث کاهش شدید یورو در برابر دلار خواهد شد، در حالی که پیروزی هریس ممکن است باعث بازگشت کوتاه‌مدت یورو شود، اما روند بلندمدت احتمالاً همچنان توسط نیرو‌های اقتصادی گسترده‌تر هدایت خواهد شد.

بخش‌هایی که تحت تأثیر نتیجه انتخابات قرار خواهند گرفت

پیروزی ترامپ بدون شک عدم اطمینان بیشتری برای اقتصاد‌های اروپایی به همراه خواهد داشت، با توجه به مواضع او درباره تغییرات اقلیمی، سیاست‌های "اول آمریکا" و تعرفه‌های تجاری.

ترامپ ممکن است معافیت‌ها بر تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم اروپا را لغو کند که می‌تواند بر بخش‌های معدن و صنعت تأثیر منفی بگذارد. "تعرفه ترامپ" به ویژه می‌تواند بر تولیدکنندگان خودرو اروپایی که با چالش‌های اقتصادی در کشور‌هایی با اقتصاد صادرات‌محور مانند آلمان روبه‌رو هستند، تأثیر بگذارد.

با این حال، پیروزی هریس نیز ممکن است تسکین قابل‌توجهی فراهم نکند، زیرا او احتمالاً قانون کاهش تورم بایدن (IRA) را که دارای تمایلات حمایت‌ گرایانه است، ادامه خواهد داد. این قانون شامل صد‌ها میلیارد دلار هزینه در سیاست‌های اقلیمی و انرژی است و با اعتبار‌های مالیاتی برای سازندگان خودرو‌های برقی ایالات متحده، ممکن است به رقبا در اروپا آسیب برساند.

با وجود این چالش‌ها، بخش‌هایی مانند نفت و گاز ممکن است تحت دولت ترامپ سود ببرند، زیرا او احتمالاً مقررات انتشار آلودگی را تسهیل می‌کند و شرایط مساعدی برای تولیدکنندگان سوخت‌های فسیلی مانند Shell و BP ایجاد می‌کند.

رودا از Capital.com بیان کرد: ترامپ حامی سوخت‌های فسیلی و کمتر حامی انرژی‌های تجدیدپذیر است.

با این حال، افزایش تولید نفت در آمریکا می‌تواند فشار بیشتری بر قیمت‌های جهانی انرژی وارد کند و ممکن است حاشیه سود تولیدکنندگان نفت را کاهش دهد. رودا افزود: جالب خواهد بود که ببینیم آیا ترامپ به هدف "حفاری، حفاری، حفاری" خود دست پیدا می‌کند و این موضوع چه تأثیری بر تولید انرژی آمریکا و قیمت‌های جهانی خواهد داشت.

در نهایت، سهام بانک‌ها می‌تواند از سیاست‌های کاهش مقررات ترامپ بهره‌مند شود. افزایش تورم ممکن است به افزایش نرخ‌های بهره منجر شود که در نتیجه درآمد‌های بهره خالص بانک‌ها را افزایش می‌دهد.

با این حال، پیروزی هریس ممکن است تغییرات قابل‌توجهی برای بخش مالی به همراه نداشته باشد، زیرا او احتمالاً چارچوب‌های نظارتی موجود را حفظ خواهد کرد.

نویسنده: حمیدرضا ذوالقدریها
ارسال‌ نظر