به گزارش ایبِنا به نقل از صدا و سیما، امیر هامونی گفت: انتشار این اوراق یک کار بی سابقه است که با استقبال خریداران همراه بوده است. وی ادامه داد: اوراق رهنی با اوراقهایی که دارای پشتوانه هستند یک تفاوت عمده داشته و مبتنی بر دارایی است، یعنی در ترازنامه شرکت هاعلاوه بر داراییهای ثابت و مشهود مثل ساختمان و ماشین آلات یکسری دریافتنیهایی وجود دارد که شرکتهای تولیدی از بدهکاران این شرکتها طلبکارند و این شرکتهای تولیدی این دریافتنیها و طلب خود را به اوراق بهادار تبدیل میکند و به نوعی اصلاح ساختار در ترازنامه شرکتها و صورتهای مالی شان صورت میگیرد و از این طریق میتوانند یک طلب را تبدیل به ثروت و نقدینگی کنند.
وی ادامه داد: این طلب شاید هنوز وصول نشده باشد و موعدش سررسید نشده باشد و انتشار این اوراق میتواند به تامین مالی بنگاهها کمک کند. هامونی افزود: بسیاری از بنگاهها با سازوکاری که دارند یکسری بدهکار و یکسری طلبکار هستند و برای حسابهای طلب خود به مدیریت زمان نیاز دارند.
هامونی ادامه داد: این اوراق بهادار رهنی که ازجانب کمیته فقهی تایید شده میتواند سازوکاری فراهم کند که مسئله مدیریت زمان تامین مالی بنگاههایی را که با شرایط حادی روبرو هستند، برطرف کند.
مدیرعامل فرا بورس گفت: این اوراق میتواند برای آنها نقش آفرینی کرده و مشکل تامین مالی آنها را مرتفع کند. وی افزود: هر شرکت تولیدی که بخواهد میتواند این اوراق را گرفته و استفاده کند.
انتشار اسناد خزانه اسلامی
هامونی در خصوص انتشار اسناد خزانه اسلامی در بودجه ۹۸ گفت: در سال ۹۸ پیش بینی شده ۷ هزار میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی بیشتر از مبلغی که در سال ۹۷ منتشر شده این اسناد منتشر شود و در قالب بندهای مختلف بودجه تعریف شده است.
وی ادامه داد: دولت بیشتر از اینکه بدهی ایجاد کند، بدهیهای سال گذشته خود را در قالب اسنادی که امسال سررسید میشود تسویه میکند و در سال آینده ۱۹ هزار میلیارد تومان برای تسویه اوراقی که در سال ۹۷ منتشر شده و سررسید میشود در نظر گرفته شده و تا به امروز هم دولت به صورت منظم تسویه وجوه را در سررسیدهای خود انجام داده است.
هامونی در خصوص بازار متشکل ارزی نیز گفت: جلسه هیات موسس این بازار برگزار شده و مراحلی دارد که باید طی شود تا به بهره برداری برسد و همه در حال تلاش کردند تا در کوتاهترین زمان این بازار راه اندازی شود، ولی تصمیم گیرنده اصلی بانک مرکزی است.