به گزارش خبرنگار ایبِنا، حمیدرضا مختاریان در کنفرانس فین تک ایران درباره سهم فین تک در اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر فین تکها سهم خاصی از GDP را ندارند، اما با افزایش رشد و ظرفیتها در کنار حمایت و توسعه زیرساختها میتوان انتظار داشت که فینتکها سهمی ۵ درصدی از GDP ایران داشته باشند.
سهم ۴.۲ درصدی تجارت الکترونیکی از GDP کشور
مدیرعامل داده ورزی سداد ادامه داد: آخرین آمارها نشان میدهد که سهم تجارت الکترونیک در ایران با وجود رشدهای حاصل شده در چندین سال اخیر ۴.۲ درصد از GDP است و باید امیدوار بود تا سهم کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات از تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.
لند تک راهکاری از بخش فین تک برای رفع مشکل تامین مالی
وی با اشاره به موانع تامین مالی خرد در کشور اظهار داشت: یکی از موانعی که در کشور وجود دارد، بحث سختی تامین مالی خرد و موانع موجود در بحث تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط به شمار میرود این در حالی است که در بخش تامین مالی شرکتهای بزرگ مشکلی وجود ندارد؛ آخرین بررسیها نشان میدهد که کسب و کارهای کوچک و متوسط بالغ بر ۵۰ درصد از GDP جهان را به خود اختصاص دادهاند و سهمی ۲/۳ درصدی از اشتغالزایی جهان را دارند که همین موضوع نشاندهنده اهمیت آنها و ضرورت حمایت و توسعه آنها است که در این زمینه کسب و کارهای لند تک در بخش فین تک میتواند یک راهکار بسیار خوب باشد تا این مشکل را برای گسترش ظرفیتهای اقتصادی کشور رفع کند.
مختاریان با اشاره به سامانه سککوک بانک ملی گفت: بانک ملی در راستای تامین مالی آسان کسب و کارهای کوچک و متوسط و مدیریت زنجیره تامین در کشور که بهبود وضعیت اقتصادی و بنگاههای متوسط را به دنبال دارد سامانه سککوک را ایجاد کرده که با سامانه ملی بازار ترکیب شده و فرآیند مدیریت تامین مالی را انجام میدهد و توانسته تا دستاوردهای خوبی را در این بخش کسب کند.
فین تک صرفا پرداخت نیست/ ضرورت قانونگذاری در سایر بخشهای فین تک توسط رگولاتورها
مدیرعامل داده ورزی سداد با بیان اینکه تمرکز بسیار زیادی از سوی کسب و کارهای فین تکی در بخش پرداخت ایجاد شده است، گفت: متاسفانه فین تکهای زیادی در بخش پرداخت فعالیت دارند و نیاز است تا فعالین بخش فین تک یا افرادی که قصد ورود به حوزه فین تک و ایجاد کسب و کاری را دارند به سایر بخشها و بازارهای موجود دیگر نگاهی داشته باشند؛ اعتقاد دارم قانونگذاری خوبی که از سوی رگولاتورها در بخش پرداخت انجام شده است سبب شده تا فین تکهای زیادی در این بخش فعالیت داشته باشند و تعداد بسیار زیادی از فعالین صنعت فین تک این بخش را برای فعالیت انتخاب کنند و بر همین اساس نیاز است تا رگولاتورها به سایر بخشها برای قانونگذاری و ایجاد ظرفیت فعالیت ورود داشته باشند تا سایر بازارهای صنعت فین تک گسترش پیدا کند چرا که فین تک صرفا پرداخت نیست.
وی در خصوص آمارهای جهانی گفت: مطالعات نشان میدهد که رشد ساختار مالی تا جایگاهی به رشد GDP کمک میکند اما بعد از عبور از مرحلهای این امکان وجود دارد که به اقتصاد ضربه وارد شود و باید به این نکته در اقتصاد ایران توجه داشت.
همچنین در ادامه این رویداد، عبدالحمید منصوری در کنفرانس فین تک با اشاره به نقش فینتکها در اقتصاد و GDP کشور گفت: موضوع GDP به عنوان نقطهای حساس و مهم در اقتصاد به شمار میرود؛ هم اکنون به دلیل افزایش نرخ ارز در برابر ریال GDP ایران در مقیاس جهانی کمتر از یک درصد است و باید برای افزایش اقتصاد ناشی از تولیدات راهکاری در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت TLS افزود: فینتک ها میتوانند نقشی مهم در اقتصاد داشته باشند اما باید ساختارهای مالی و اقتصادی کشور اصلاح و بازسازی شود. وی تاکید کرد: در حال حاضر گردش مالی تراکنشهای شاپرکی ۲ برابر GDP ایران است که باید این موضوع را بررسی کرد که آیا این تراکنشها سودمند هستند یا در تولید ناخالص داخلی نقشی ندارند.