آیا کانادا به دلیل تهدیدات ترامپ با بحران اقتصادی مواجه است؟

آیا کانادا به دلیل تهدیدات ترامپ با بحران اقتصادی مواجه است؟
مبادلات تجاری بین آمریکا و کانادا در سال گذشته بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار بود.
کد خبر : ۱۷۰۷۵۵

به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، تنش‌ها بین ایالات متحده و کانادا در سایه تهدید‌های دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای اعمال تعرفه بر کالا‌های کانادایی تشدید می‌شود که روابط اقتصادی بین دو همسایه را تهدید می‌کند.

 

نیک مارتین، نویسنده، در گزارشی در وب سایت دویچه وله گفت، در حالی که برخی از تحلیلگران معتقدند سخنرانی ترامپ چیزی بیش از تهدید‌های اغراق آمیز نیست، برخی دیگر این سخنرانی را یک حمله نگران کننده می‌دانند.

 

ترامپ چند هفته پس از پیروزی برای دومین بار در کاخ سفید، تهدید کرد که بر تمامی کالا‌های وارداتی کانادا تعرفه‌های ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد. این تعرفه‌ها شامل خودرو‌ها و قطعات خودرو می‌شود، که از اولین روز کار او شروع می‌شود.

 

بر اساس این گزارش، دونالد ترامپ کانادا را مقصر مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر در مرز‌های شمالی می‌داند.

 

از آن زمان، ترامپ لفاظی‌های خود را افزایش داده و به شوخی می‌گوید که کانادا می‌تواند به عنوان پنجاه و یکمین ایالت ایالات متحده گنجانده شود، و حتی جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا - که هفته گذشته در بحبوحه کاهش محبوبیت استعفا داد - به عنوان "فرماندار کانادای بزرگ" به تمسخر گرفت.

 

نویسنده به نقل از داگلاس پورتر، اقتصاددان ارشد بانک مونترال (BMO) گفت: در ابتدا نگرانی‌هایی در مورد مرز وجود داشت که فکر می‌کنم کانادا با کمال میل به آن رسیدگی خواهد کرد. سپس در مورد عدم تعادل تجاری بین ایالات متحده و کانادا صحبت کردند؛ و بالاخره ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی خود از تحمیل مشکلات اقتصادی به کانادا صحبت کرد.

 

داگلاس پورتر گفت: منطق ترامپ ممکن است با آماده شدن برای روی کار آمدن در ۲۰ ژانویه تغییر کند.

 

به نوبه خود، تونی استیلو، مدیر اقتصاد کانادا در شرکت مشاوره اقتصادی آکسفورد اکونومیکس، گفت: "معروف است که ترامپ یک قرارداد را پاره می‌کند تا قرارداد بهتری ببندد. "

 

او افزود که اگرچه به مذاکره درباره توافقنامه «ایالات متحده، مکزیک و کانادا» که جایگزین "نفتا" (توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی) شد، کمک کرد، اما اکنون آن را «بدترین توافقنامه» توصیف می‌کند.

 

نویسنده می‌گوید در حالی که او از توافقنامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا که در سال ۲۰۲۰ لازم الاجرا شد حمایت و امضا کرد، ترامپ اکنون در مورد این واقعیت صحبت می‌کند که همسایگان واشنگتن در اجرای مفاد اساسی این توافق، از کنترل مرز‌ها گرفته تا تجارت، شکست خورده‌اند..

 

نویسنده توضیح داد که ایالات متحده از عدم تعادل تجاری بسیار بدتری با چین، مکزیک، ویتنام، آلمان و ژاپن در مقایسه با کانادا رنج می‌برد. کسری تجاری با کانادا در سال گذشته به حدود ۵۵ میلیارد دلار (۵۳.۶ میلیارد یورو) رسید.

 

در مقایسه، عدم تعادل تجاری بین ایالات متحده و چین تقریباً پنج برابر بیشتر بود و به ۲۷۰.۴ میلیارد دلار رسید.

 

این نویسنده اشاره کرد که ترامپ این هفته اعلام کرد که کسری تجاری در واقع نشان دهنده حمایت ایالات متحده از کانادا است و گفت که بزرگترین اقتصاد جهان "دیگر قادر به تحمل کسری تجاری بزرگ نیست؛ که اقتصاد کانادا برای زنده ماندن به آن نیاز دارد.

 

تجارت بین ایالات متحده و کانادا یکی از گسترده‌ترین و یکپارچه‌ترین مشارکت‌های تجاری در جهان است. به گفته نگارنده، در ۱۱ ماهه اول سال ۲۰۲۴، ارزش مبادلات تجاری بالغ بر ۶۹۹.۴ میلیارد دلار آمریکا بوده است.

 

کانادا بالاتر از مکزیک، اروپا و چین بزرگترین بازار صادرات ایالات متحده است. صادرات ایالات متحده شامل کامیون ها، وانت ها، خودرو‌ها و قطعات خودرو و همچنین سوخت‌های فسیلی است.

 

این نویسنده افزود که ایالات متحده همچنین مقصد اصلی صادرات کانادا است. وبیش از سه چهارم کالا‌ها و خدمات کانادایی صادر شده از مرز جنوبی می‌گذرد.

 

این نویسنده بیان کرد که نفت خام یک چهارم صادرات کانادا به جنوب را تشکیل می‌دهد که بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، در جولای ۲۰۲۴ به رکورد ۴.۳ میلیون بشکه در روز رسید.

 

نویسنده می‌گوید، اگرچه ایالات متحده یک تولید کننده بزرگ نفت است، اما میلیون‌ها بشکه نفت خام از کانادا وارد می‌کند.

 

این نویسنده خاطرنشان کرد که خشم ترامپ صنعت خودروسازی در کانادا را نیز هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور منتخب می‌گوید در سال‌های اخیر، تولید را در سراسر مرز شمالی تغییر داده است که منجر به اخراج کارگران آمریکایی شده است.

 

نویسنده افزود که بخش خودروسازی آمریکای شمالی عمیقاً یکپارچه است و قطعات یدکی و خودرو‌ها اغلب در طول تولید چندین بار از مرز ایالات متحده و کانادا عبور می‌کنند.

 

به گفته نویسنده، مدیران خودرو‌های کانادایی هشدار داده‌اند که تعرفه‌ها می‌تواند زنجیره تامین پیچیده را مختل کند و منجر به افزایش هزینه‌ها و افزایش قیمت خودرو‌های جدید در هر دو کشور شود.

 

شبکه کانادایی بی ان ان بلومبرگ به نقل از کارشناسان اقتصادی اعلام کرد که تعرفه‌های آمریکا ممکن است تولید را کاهش دهد.

نویسنده: اصغر علی کرمی
ارسال‌ نظر